کاشت ذرت به شرط پدید آوردن شرایط مطلوب در محیط باغچه نیز انجام می گیرد. یک باغبان باید کلیه عوامل و عناصر محیطی را برای رشد ذرت در نظر داشته باشد. در این صورت به حجم تولیدی لازم این گیاه خواهد رسید.

برای کاشت ذرت توجه زیادی را به انتخاب بذر مناسب معطوف کنید. بذر خوب گام مهمی در پرورش ذرت است. این گیاه برای رشد به تغذیه مناسب نیاز دارد و این تغذیه در فصل رشد بسیار مهم است. 

شرایط پرورش و کاشت ذرت

توجه داشته باشید که این گیاه نباید تشنه نگه داشته شود. این نگه داری و حفظ ذخیره رطوبتی به خصوص در فصل جوانه زنی باید اعمال گردد.شرایط جوانه زنی ذرت

گرده افشانی ذرت به وسیله باد انجام می گیرد. بنابراین برای تکثیر ذرت آن ها را در فضاهایی کشت نماید که امکان گرده افشانی به راحتی برقرار شود.

فضاهای کوچک شده محیط مناسبی برای گرده افشانی ایجاد می کنند. این گیاه عمل گرده افشانی را به شکل یکنواخت انجام نمی دهد و گاهی نیز متقاطع عمل می کند.

گرده افشانی ذرت

گرده افشانی متقاطع برای کاشت ذرت مناسب نیست و باعث شیرین نبودن ذرت و سفتی آن خواهد شد. زمانی که دو نوع ذرت را در یک فضا مانند باغچه می کارید، شرایط لازم برای گرده افشانی متقاطع را فراهم می کنید.

ذرت باید مانند سایر گیاهان در فصل مناسب کاشته شود و در زمان مناسب نیز برداشت گردد. توجه داشته باشید که این گیاه در زمینی که هنوز گرم نشده و یا رطوبت را بیش از اندازه دریافت کرده، جوانه نمی زند.

در صورت برقراری شرایط مطلوب پرورش ذرت، به یک ساقه با دو گوش ذرت دست می یابید. اگر این ذرت را در محیط منزل می کارید، احتمالاً از نمونه های بازاری کوتاه تر خواهد بود. البته این ذرت ها از نظر طعم شیرینی تفاوت دارند.

نحوه کاشت ذرت

ابتدا یک مکان مناسب برای نگه داری ذرت انتخاب کنید. این گیاه باید درمحیط هایی کشت شود که قبلاً در آن   کاشت بادمجان، گوجه فرنگی یا محصولاتی که مراقبت زیاد نیاز دارند، انجام نشده باشد.

خاک مناسب برای کاشت ذرت

خاک منطقه را در نظر بگیرید. مواد معدنی موجود در این خاک اهمیت زیادی دارد. چون ذرت برای جوانه زنی و ثمردهی به مواد مغذی متکی می باشد.

محیط منتخب خود را از نظر وضعیت نور مورد بررسی قرار دهید. کاشت ذرت به منظقه پرنور نیاز دارد. ضمن اینکه بهتر است این محدوده در منطقه وزش باد قرار نداشته باشد. برای جلوگیری از تاثیر وزش باد بر روی ذرت، آن ها را در چهار ضلعی هایی با اضلاع ۳*۳ بکارید.

نحوه کاشت ذرت

ردیف های کاشته شده باید حدود ۳۰ و نیم سانتی متر با هم فاصله داشته باشند. این فضاهای چهار ضلعی ۳*۳ سه ردیفه هستند و در فواصل ۳۰ و نیم سانتی از یکدیگر قرار می گیرند. البته اگر شما همچنان به فضای کافی برای کاشت ذرت دسترسی دارید، بهتر است تعداد آن ها را افزایش دهید.

پرورش گیاه ذرت

امکان کاشت ذرت در گلدان وجود دارد اما همان طور که می دانید فضای داخلی گلدان برای ریشه گیاه اندکی کوچک می باشد. زمانی که کوددهی به ذرت را آغاز می کنید، این گیاه دچار رشد پیوندی در گلدان می شود که این موضوع برای ذرت چندان مطلوب نمی باشد. بنابراین در حین رویش ذرت وضعیت آن را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.

بررسی وضعیت رشد ذرت

ذرت شیرین شرایط ویژه تری برای رشد دارد. این ذرت باید در باغچه ای کاشته شود که از نظر دمایی به ۵۰ درجه فارنهایت رسیده باشد. ضمن اینکه ذرت مانند کاشت زنجبیل فوق العاده به سرما حساس است. در واقع ذرت های شیرین برای رشد و نمو به حداقل دمای ۶۰ درجه نیاز دارند.

نور مناسب برای کاشت ذرت

خاک باید قبل از کاشت ذرت آماده شود. یعنی به وسیله شخم زدن همگون و یکدست گردد. در صورت غنی نبودن خاک آن را با کود تغذیه کنید. بعد از کوددهی آبیاری را انجام دهید. این آبیاری فرصت شکل گیری خاک مناسب قبل از کشت را فراهم می کند. آماده کردن خاک معمولاً ۲ تا ۴ هفته قبل از کاشت ذرت انجام می گیرد.

این خاک باید از نظر زهکشی در حد عالی باشد. چون گیاه ذرت به نسبت زیاد آبیاری می شود. بنابراین نبود یک خاک با زهکشی مناسب شرایط غرقابی شدن و پوسیدگی گیاه را فراهم می کند. بافت خاک باید سبک باشد.

پس از اطمینان از امن بودن محیط از یخ زدگی، ردیف های لازم برای کاشت را به شکل جوی و پشته فراهم کنید. فضاهای ۳*۳ را بر روی ردیف ها درست نمایید. برای کاشت نمونه ذرت شیرین عمق را در ۱ تا ۱٫۲ اینچ در نظر بگیرید و هر بذر ذرت را به فاصله ۶ الی ۸ اینچ از یکدیگر قرار دهید.

بذر مناسب برای ذرت

اگر ذرت شما از نوع بسیار شیرین است، بهتر است عمق را به یک اینچ و فواصل گیاهان را به ۶ تا ۸ اینچ محدود سازید. هر گودال محل کاشت یک یا دو عدد بذر ذرت است. روی بذر خاک ریخته و بعد از اتمام کاشت، آن ها را آب دهید.

فواصل بین دانه های ذرت

بعد از گذشت یک هفته جوانه ذرت شما سر از خاک در می آورد. زمانی که این جوانه به اندازه ۱۰ اینچ مرتفع شد، کود حاوی نیتروژن به آن اضافه نماید. منتشر کردن نیتروژن در خاک باید به شکل بطئی و تدریجی انجام بگیرد.

این کود باید در پیرامون بذر ریخته شود. در غیر این صورت به گیاه صدمه خواهد زد. اگر جوانه ها با تراکم بالا رشد کرده اند، بهتر است ترتیب یک تنک سازی را در ردیف های ذرت بدهید. به گونه ای که جوانه های ضعیف از فضای کشت حذف گردند.

در کاشت ذرت, عمل کوددهی هر ۳۰ روز یک بار انجام می گیرد. توجه داشته باشید که آبیاری ذرت نیز به اندازه کوددهی اهمیت دارد. در صورت نبود آبیاری مطلوب، گوش مناسب برای ذرت شکل نخواهد گرفت.

شرایط رطوبتی گیاه ذرت

با شکل گیری منگوله ذرت و رویت ابریشم آن، رأس ذرت را مورد بررسی قرار دهید. حالا متوجه می شوید که این گرده افشانی چگونه توسط باد منتشر می شود. این گرده افشانی به کلیه گوش های ذرت می رسد.

برای منتشر کردن گرده می توانید یک کیسه را از گرده پر سازید. کیسه باید بر روی گوش قرار بگیرد. یعنی قسمت انتهایی کیسه به وسط گوش متمایل شود.

شرایط ذرت آماده برداشت

برداشت ذرت

با منگوله دار شدن ذرت، گوش ها در رشد قابل توجهی دیده می شوند و بعد از ۲۱ روز می توانید اقدام به برداشت کنید.

رویت منگوله ذرت

برای برداشت به این نشانه ها توجه کنید:

  • منگوله باید خشک شده باشد
  • گوش ذرت از قسمت ساقه کمی منفصل شده باشد.
  • گوش ها مستحکم و پر شده باشند.
  • با دست زدن به دانه ها، شاهد شکستن آن ها باشید.

ذرت آماده برداشت

شما می توانید پوست ذرت را کنار بزنید و گوش ها را از نزدیک رویت کنید. در این صورت متوجه زمان برداشت خواهید شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *