کاشت پسته

کاشت پسته در باغ به دو روش کشت مستقیم و کشت گلدانی انجام می پذیرد. بهترین زمان و بهترین روش کشت درخت پسته به شرابط محیطی و نحوه انتخاب شیوه کشت بستگی دارد.

درختان پسته را به آسانی مي توان در اکثر خاک ها با بافت و جنس مختلف کاشت، به شکلی که در زمين هاي آهکي و شور هم طاقت و تحمل آن بهتر از ساير درختان ميوه می باشد، اما در اراضي زهدار و کم عمق، سخت و سنگي نتيجه خوبي حاصل نمی شود. بهترين خاک مورد پسند پسته، خاک هاي شني و رسي با زهکشي مطلوب و تهويه شده است که هر چه عمق آن بيشتر و يکنواخت تر باشد رشد آن بهتر و توليد آن زيادتر خواهد بود. همچنین نیاز آبی درخت پسته بسیار پایین بوده با این وجود به معنای آن نیست که گیاه به طور کلی نیاز به آبیاری نخواهد داشت. برای اطلاع کامل از نحوه کاشت پسته در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

ما در مقالات قبلی از مجله سبزانه در مورد کاشت خرمالو و هرس درخت سیب نوشته ایم و در این مطلب به کشت درخت پسته پرداخته ایم.

زمان مناسب برای کاشت نهال پسته:

بهترین زمان کاشت پسته بستگی به شرایط محیطی، رقم گیاه و شیوه تکثیر آن دارد. و به طور کلی کاشت پسته به چند دسته کلی زیر تقسیم می شود:

  • در روز هاي آفتابي و گرم تابستان و يا يخبندان و روز هايي كه باد شديد است از كاشتن نهال پسته باید اجتناب شود.
  • در منطقه های دارای آب و هوای گرم و متعدل و همچنین در نواحی با اقلیم نيمه سردسير، بهترين زمان كاشت نهال پسته، فصل پایيز پس از خواب رفتن نهال می باشد.آشنایی با نحوه کاشت پسته
  • در منطقه هایی با اقلیم سردسير بهترین زمان کاشت نهال پسته، بعد از سپري شدن يخبندان می باشد.
  • در انتها زمان كاشت نهال پسته در فصل پایيز باید به شکلی تنظيم و برنامه ريزي شود كه ريشه نهال با محيط جديد قبل از فرا رسيدن يخبندان انس پيدا کند، بنابراین باید انتها زمان كاشت ۲ تا ۳ هفته قبل از بيداري ظاهري نهال درخت پسته باشد.آموزش کشت نهال پسته

نحوه کاشت پسته:

جهت كاشت پسته بايد زميني انتخاب كرد كه خاک لوم داشته باشد و حداقل عمق خاک، سه متر باشد. برای کاشت درخت پسته می توان از این دو روش زیر استفاده نمود:

  • روش کشت مستقیم:

در روش اول، پسته را مستقيما در زمين اصلي ميكارند. اگر آب باغ شور نباشد مي توان پسته را در زمين اصلي سبز كرد، چون رشد نهال در اين روش بيشتر می باشد. در این جهت بهتر است از پسته هاي دست پوست استفاده شود و این یعنی پستههايي كه با دستگاه پوست گرفته شده اند، براي كاشت در این شیوه مناسب نيستند. در اوايل فروردين ماه ابتدا پستهها را بشوييد و در آب بخوابانید. دو تا سه بار آب آن را عوض كنيد و تا ۲۴ ساعت داخل آب بخیسانید و بعد از ۲۴ ساعت از آب دربیاورید و بين يک پارچه نخي و روي يک سيني پهن كنيد و در يک اتاق كه دماي آن حدود ۲۴ درجه سانتی گراد است قرار دهید تا زماني كه جوانه بزند.

آموزش کاشت پسته به دو روش
باید توجه داشته باشید که رطوبت پسته ها همواره حفظ و به عبارتی پارچه خشک نشود و زمانی که جوانهها به حدود نيم سانتي متر رسيد، به زمين اصلي انتقال دهید. هنگام كاشت باید جوانه به سمت پايين باشد. پس از كاشت پسته، روي سطح خاک را مخلوط كود گاوي و كمي ماسه بريزيد و چنانچه احتمال مي دهيد پسته ها را جانوراني مانند روباه و كلاغ بيرون بياورند روي آن را بوسيله خار و يا ظرف يكبار مصرف بپوشانيد. تا جوانه ها حفظ شوند.

کاشت پسته و هر آنچه لازم است در این مورد بدانید

  • روش گلدانی:

در روش دوم بذر پسته را ابتدا داخل پلاستيک مي كارند و بعد از سبز شدن به زمين اصلي منتقل مي‌ نمایند. بهترین زمان کاشت نهال پسته گلدانی در طول فصل تابستان می باشد. این روش به صرفه جویی آب کمک فراوانی می کند. در اين روش امکان دارد گلدان ها به صورت آزاد در كنار يكديگر قرار بگيرند يا به صورت كرتي در آيند. بعد از خيساندن بذرهای مورد نظر و ضدعفوني آن ها، دو عدد بذر در عمق ۳ الی ۲ سانتي متري خاک گلدان قرار دهید و روي آن با ماسه يا خاک اره بپوشانید. زمان كاشت در گلدان اواخر زمستان و اوايل بهار مي باشد. درصورت توليد نهال پسته گلداني در گلخانه، مي توان در پاييز يا اوايل زمستان نيز اقدام به كاشت بذرها نمود. از دیگر مزاياي اين روش علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، بالا بودن بازده توليد نهال، سهولت و عدم محدوديت زماني در امر جا به جايي گلدان ها مي باشد.

آشنایی با کاشت نهال پسته و راه های نگهداری آن

کاربران عزیز بسته به مکان و شرایط مورد نظر محیطی خود از یکی از دو روش درج شده در این مقاله جهت کاشت پسته استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *