
یوکا جواهری، یوکا پک و یوکا ابلق از انواع قابل شناسایی شده گیاه یوکا هستند. این گیاه هم همچون گیاه های دیگر از خطر آفات کمین شده در امان نیست. آفات گیاه یوکا شامل شپشک آرد آلود، تریپس و کنه قرمز می باشد که تنها راه چاره برای مبارزه با آن ها استفاده از انواع سموم و حشره کش ها است.
گیاه یوکا به دلیل شباهت زیادی که به درخت ها دارد به آن درختچه یوکا هم گفته می شود. این گیاه رشد چندانی در تولید گل نداشته و هر چند سال یکبار صورت می گیرد . به رنگ های صورتی و کرم در فصل بهار ظاهر شده و دارای تنه ای بلند ضخیم و برگ های تیز دراز است. یوکا هم همچون گیاهان دیگر از حمله آفات در امان نیست. و با آسیب دیدن در مدت کوتاهی از بین می رود. قصد ما در این مقاله معرفی آفات گیاه یوکا به شماست.
این گیاه آپارتمانی پر طرفدار رشد بسیار آهسته ای داشته و می توان در مدت زمان طولانی بدون نیاز به هرس کردن یا کاشت دوباره آن را نگهداری کنید. توجه به سمی بودن این گیاه را هم مد نظر داشته باشید و حیوانات خانگی خود را از آن دور نگه دارید. اگر تمامی شرایط محیطی فراهم و رعایت شود، گیاه سر سبز و شادابی در منزل و محل کار خود خواهید داشت.
شرایط نگهداری مناسب برای جلوگیری از تشکیل آفات گیاه یوکا
-
نور:
نور مناسب و غیر مستقیم، در صورت تابش نور مستقیم به مشکل سوختن، قهوه ای شدن و ریزش برگ ها می رسید. تنها نور زیاد مضر نیست، نور کم هم مشکلاتی همچون گلدهی و رشد کمتر، نازک شدن ساقه و برگ ها را به دنبال دارد.
-
دما:
مناسب ترین دما برای رشد این گیاه ۱۳ تا ۱۸ درجه سانتی گراد و در فصل زمستان هم دمای ۷ تا ۸ درجه سانتی گراد نیاز است. یوکا حتی دمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتی گراد و پایین تر از ۳۰ درجه سانتی گراد را می تواند تحمل کند و این قابلیت را دارد.
-
آبیاری:
یوکا نسبت به آبیاری و زهکشی بسیار حساس بوده و درست است که در فصل تابستان هر ۳ روز یکبار و در زمستان هر ۱۰ روز یکبار انجام بگیرد. بهتر است آبیاری پس از خشک شدن کامل خاک انجام شود تا رطوبت از دست رفته دوباره به آن باز گردد.
-
رطوبت:
برای ثابت نگه داشتن رطوبت مداوم چاره در این است که آب پاشی روزانه گیاه به میزان ۱۰ درصد انجام شود.
-
کود دهی:
گیاهان مسن که نیازی به کود ندارند، اما گیاهان جوان هر ۲ هفته یکبار با کود های محلول در آب ( مایع ) همچون کود ۲۰ ۲۰ ۲۰ باید کود دهی شوند.
-
تعویض گلدان:
تا زمانی که ریشه های یوکا بیرون زدگی و مشکلاتی چون کوچک شدن فضای رشد نداشته، نیازی هم به تعویض گلدان نیست. هر ۲ سال یکبار ضرورتی ندارد و شما می توانید تنها خاک آن را تعویض کنید.
-
خاک:
خاک سبک و زهکشی شده شامل ترکیبی از ( شن، ماسه درشت و پرلیت ) باشد.
-
هرس:
با جدا کردن برگ های زرد شده و بیمار، یوکا به صورت ساقه ای بلند و پر برگ رشد خواهد داشت.
انواع گل یوکا
-
یوکا جواهری
-
یوکا پک
-
یوکا ابلق
چه آفاتی گیاه یوکا را به خطر می اندازد؟
آفات، این جانوران موذی به برگ ها و ساقه گیاه می چسبند تا بتوانند از مواد مغذی اش تغذیه و تخم گذاری کنند. آفات حمله ور شده به یوکا شامل شپشک آرد آلود، تریپس و کنه قرمز عنکبوتی می شود.
-
آفت شپشک آرد آلود:
فعالیت در زیر برگ و بر روی ریشه دارد و موجب رشد ضعیف، زردی و ریزش برگ ها می شود.
-
آفت تریپس:
از شیره گیاهان تغذیه می کند. موجب ایجاد برگ های چروکیده و بد شکل و لکه های خاکستری رنگ می شود.
-
آفت کنه قرمز عنکبوتی:
تار های عنکبوتی مانند بر روی گیاه ایجاد می کند.
درمان این آفات چگونه است؟
برای درمان آفت های گفته شده به طور شباهت و یکسان می توانید از حشره کش های مخصوص و سموم استفاده کنید. درمان آفات آپارتمانی دیگر چگونه انجام می گیرد؟
چه بیماری هایی گیاه یوکا را در خطر ابتلا قرار می دهد؟
-
بیماری زرد شدن برگ ها:
نبود نور کافی ، برای نجات گیاه را به مکانی با نور بیشتر انتقال دهید.
-
بیماری خشک شدن نوک برگ ها:
گرم شدن هوا ، برای نجات گیاه را به محیط خنک تر انتقال دهید و به آن به طور مداوم آب بپاشید.
-
بیماری لوله ای شدن برگ ها:
خشکی و رطوبت کم ، ایجاد تهویه کافی و انتقال به محیط مرطوب تر
-
بیماری سیاه شدن برگ ها:
آبیاری زیاد ، راه نجات در کاهش تعداد دفعات آبیاری و بررسی زهکشی گلدان است.
تکثیر گیاه یوکا به چه روش هایی صورت می پذیرد؟
-
روش اول: بذر
به طور معمول این روش در فصل بهار و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد انجام می گیرد.
-
روش دوم: روش پاجوش
در پای گیاه نهال های جدیدی که رویش می کنند را برای تکثیر انتخاب باید کرد. آن ها را از ریشه جدا و در خاک کاشت کنید. اگر نهال انتخابی ریشه نداشت، آن را درون آب یا ماسه خیس برای مدتی قرار دهید تا به مرحله ریشه زنی برسد. آنگاه در خاک بکارید.
-
روش سوم: روش قلمه زنی
در این روش ساقه هایی به طول ۸ تا ۱۰ سانتی متری را از گیاه جدا و قسمت انتهایی را برای جلوگیری از بیمار شدن ، آفت کشی کنید. سپس برای ریشه دهی در ماسه مرطوب یا آب قرار دهید،پس از ریشه دهی در خاک بکارید.
صحبت پایانی:
از شما دوستان عزیز بسیار متشکریم که تا پایان این مقاله با ما همراه بودیذ. مقاله ای که در ان با آفات گیاه یوکا ( شپشک آرد آلود، تریپس و کنه قرمز عنکبوتی )، انواع گیاه یوکا و شرایط نگهداری لازم برای پیشگیری از حمله آفات و هر سه روش تکثیر ( از طریق بذر، از طریق پاجوش و از طریق قلمه زنی) آشنا شدید. برای مطالعه دیگر مقالات و رسیدن به پاسخ های سوالات خود، از مجله آرگا دیدن کنید.