پرورش گل اشرفی بسیار ساده است. با این حال تنوع رنگی بالای این گل ها و گلدهی زیاد آنها محبوبیت آنها را چندین برابر کرده است. این گل به راحتی با محیط وفق پیدا می کند. و به فضای منزل شما زیبایی را هدیه می دهد.
پرورش گل اشرفی به علت رنگ های متنوع و جذاب آن و همچنین مدت زمان زیاد گلدهی این گیاه، بسیار مورد توجه است. به این ترتیب این گل ها هم برای آپارتمان ها و هم برای محوطه ها انتخابی مناسب هستند. در این مطلب نکات لازم برای پرورش این گل زیبا ذکر شده است. با ما همراه باشید.
پرورش گل اشرفی برای زیبایی بیشتر فضای باز منازل :
از آنجایی که گل اشرفی از تابستان تا فصل سرما و یخبندان گلدهی می کند. انتخابی بسیار مناسب برای گلدان ها و فضای باز محسوب می شود زیبایی و طراوت را به خانه ها می آورد. رنگ های زیبا و متنوع این گیاه محبوبیتش را بیشتر کرده اند. گل هایی به رنگ های کرم، زرد، نارنجی و صورتی دارد. طیف رنگی این گل ها زیاد است و گاها به دو رنگ دیده می شوند.
این گیاه دارای ساقه های باریک و برگ های سبز است. گل هایی مینایی شکل دارد. جالب است بدانید این گل ها بعد از چیده شدن حداقل تا یک هفته در آب تازه و با طراوت می مانند. این ویژگی جذاب این گل افراد را به خود جذب کرده است. گل اشرفی نیز مانند گل نیلوفر به راحتی رشد و پرورش می یابد. و از هر دوی این گیاهان برای فضای باز بسیار استقبال می شود.
نام علمی گل اشرفی Coreopsis spp است .نام های دیگر گل اشرفی کورئوپسیس، اشرفی پرپر و شاه اشرفی است. گل اشرفی حساسیت های زیادی ندارد. می توان گفت گیاهی با پرورش آسان است. این گل نور کامل و مستقیم را می پسندد. به کمبود آب نیز زیاد حساس نیست اما شما می توانید با یک برنامه ریزی مناسب از آبیاری به موقع گیاهان مطمئن شوید. هر چند که پرورش گل اشرفی بسیار ساده است. اما برای اینکه گل بهتری داشته باشید. بهتر است با شرایط رشد و پرورش گل اشرفی آشنا شوید.
نمای از گل اشرفی در فضای باز
نور مناسب برای گل اشرفی چه نوری است و گلدان را در کجا باید قرار داد؟
گل اشرفی گیاهی نور دوست بوده. و معمولا نور کامل را ترجیح می دهد. اما در تابستان ها که دمای هوا بالاست و نور خورشید به طور مستقیم به برگ های گیاه می تابد. باعث سوختن برگ ها می شود. بهتر است در این فصل گیاهتان را به مکان نیمه سایه ای منتقل کنید. تا علاوه بر آفتاب گرفتن، از نور سوزان خورشید نیز در امان بماند.
گل اشرفی اگر در نور کم قرار بگیرد. ساقه ها کشیده تر می شوند. و برگ ها به سمت رنگ پریدگی می روند. همچنین اگر نور کافی به گیاه نرسد موجب عدم گلدهی می شود. پس هرگاه متوجه این نشانه ها در گیاه شدید. گیاه را به مکانی ا نور بیشتر منتقل کنید.
گل هایی که از نور کامل آفتاب بهره می برند، پر رنگ تر و شاداب تر بنظر می رسند.
کمبود نور موجب رنگ پریدگی گل ها می شود.
آبیاری گل اشرفی هر چند روز یکبار و به چه میران باید باشد؟
همانطور که گفتیم گل اشرفی گیاهی به نسبت مقاوم است. اما آبیاری منظم باعث گلدهی بیشتر می شود. برای اینکه بدانید چه زمانی آبیاری کنید. اجازه دهید بین هر آبیاری سطح خاک خشک شود. به این تربیت به بهترین زمان آبیاری می رسید.
اگر بیش از حد به گیاه آب دهید. نشانه هایی از پوسیدگی در ریشه و ساقه ی گیاه یافت می شود. برگ ها زرد می شوند . و در نهایت منجر به حذف گیاه می شود.
دمای مناسب برای نگهداری گل اشرفی :
برای گیاه اشرفی در شب دمای ۱۰-۱۳ درجه سانتی گراد و در روز دمای ۲۰ -۲۵ درجه مناسب است. اما دماهای دیگر را نیز تحمل می کند فقط ممکن است میزان گلدهی آن در دمای دیگر متفاوت باشد. اما مد نظر داشته باشید که دما های بسیار پایین، دمای زیر صفر باعث مرگ گیاه می شود. گل را از یخ زدگی در امان نگهدارید.
گل اشرفی کرم رنگ نیز از زیبایی و جذابیت خاصی برخوردار است. همانطور که گفتیم گل اشرفی طیف رنگی کرم تا قرمز رنگ را شامل می شود.
خاک مناسب برای گل اشرفی :
همیشه یکی از مهم ترین بخش های کاشت و نگهداری از گیاهان، انتخاب خاک مناسب برای آنهاست. هر گیاهی در خاک مناسب خود رشد و گلدهی بهتری خواهد داشت. برای گل اشرفی نیز خاک سبک و حاصلخیز مناسب تر است.
پیشنهاد سبزانه به شما ترکیبی از خاک برگ، پرلایت و پیت موس است.
فصل مناسب کودهی برای گل اشرفی، فصل بهار است. بهتر است از کود های آلی برای این گیاه استفاده کنید. می توانید مقداری از کود را روی سطح خاک بریزید. سپس خاک را کمی زیرو رو کنید تا کود به ریشه های گیاه برسد. اما اگر زیر و رو کردن خاک ممکن است به گیاه آسیب برساند، نگران نباشید. کود با آبیاری گیاه به تدریج به ریشه های گیاه می رسد.
گل اشرفی قرمز
روش تکثیر گل اشرفی :
گل اشرفی به دو طریقه ی کاشت بذر و تقسیم بوته تکثیر می یابد. هر دو روش بسیار ساده است.
تکثیر از طریق بذر :
بذر را از فروشگاه های معتبر تهیه کنید. خاک باغچه یا گلدان را با ترکیب های گفته شده فراهم کنید. برای اینکه گیاه رشد خوبی داشته باشد. باید خاک را کمی زیر و رو کنید. حال بذر ها را در عمق ۵ تا ۷ سانتی متری خاک بکارید. خاک را مرطوب کنید.
بهتر است تا هنگام مشاهده ی جوانه ها همواره خاک را مرطوب نگاه دارید. ااما پس از مشاهده ی اولین جوانه ها، کم کم آبیاری را کاهش دهید. بعد از رشد گیاه بعد از هر بار خشک شدن سطح خاک می توانید آبیاری کنید.
تکثیر از طریق تقسیم بوته :
از گیاهی اشرفی دو یا سه ساله دارید. می توانید از آب برای تکثیر گیاه استفاده کنید. گل را با بیل کوچک از گلدان خارج کنید. سعی کنید در هنگام خاج کردن گل ریشه ها آسیب نبینند. حال با دست کمی از خاک ها چسبیده به ریشه را جدا کنید. گل را به سه الی چهار دسته تقسیم کنید. و هر یک را در گلدانی جداگانه قرار دهید. به زودی گل ها تکثیر پیدا کرده و گلدان را پر می کنند. به این ترتیب شما سه ای چهار گلدان از این گل ها خواهید داشت.
با روش کاشت و نحوه ی پرورش گل اشرفی آشنا شدید. پس اگر گیاهی با نحوه ی کاشت ساده و نگهداری راحت برای فضای باز یا حتی گلدان های آپارتمان می خواهید گل اشرفی انتخاب مناسبی است . با این حال به شما پیشنهاد می کنی م با دیگر گیاهان زینتی برای فضای باز نیز آشنا شوید. تنوع در انتخاب گل ها زیبایی باغچه ها را دو چندان می کند. یکی از گل های پیشنهادی ما گل پیچ اناری است. می توانید در قسمت گیاهان فضای باز با گیاهانی که می توانید بکارید و از زیبایی آنها لذت ببرید آشنا شوید.
امیدواریم این مطالب برای شما مفید واقع شوند.