تکثیر ساکولنت

ساکولنت ها از جمله گیاهان زینتی پر طرفدار هستند که به راحتی می توان آنها را تکثیر نمود. تکثیر ساکولنت از طریق برگ های این گیاه امکان پذیر می باشد و بیشتر انواع ساکولنت را می توان از این طریق تکثیر نمود.

ساکولنت یکی از گیاهانی است که نگهداری آنها در منزل بسیار راحت بوده و تکثیر ساکولنت را می توان از طریق بذر، برگ و قلمه زنی انجام داد. اکثزیت ساکولنت های برگ دار همچون اچوریا، سدوم، کراسولا و دیگر انواع این گیاه را می توان از طریق برگ تکثیر نمود.

ما در مطالب قبلی این سایت از تکثیر بامبو، تکثیر سانسوریا، تکثیر و پرورش رزماری و دیگر گیاهان زینتی اطلاعات جامعی در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم.

آموزش مرحله به مرحله تکثیر ساکولنت:

قدم اول:

در این مرحله ابتدا باید یک گیاه مادر بالغ و سالم را انتخاب کنید که در روز قبل از آبیاری شده باشد. بالغ و سالم بودن گیاه مادری شانس ریشه زنی گیاه را بیشتر می کند و آبیاری در روز قبل موجب آبدار بودن برگ ها می شود.

قدم دوم:

در این مرحله شما باید برگ های بالغ و سالمی را انتخاب کنید و با پیچاندن از گیاه مادری آنها را جدا نمایید. توجه داشته باشید که برگ ها نشکنند و برگ های تازه جوانه زده و پیر و پلاسیده برای این کار مناسب نیستند.

قدم سوم:

در این مرحله در نظر داشته باشید که برگ های انتخابی شما سبز و سالم باشند تا شانس ریشه زنی بیشتری را پیش رو داشته باشید.

همه چیز در مورد تکثیر ساکولنت

قدم چهارم:

برگ های جدا شده را در محلی خشک و خنک و به دور از نور آفتاب قرار دهید تا انتهای برگ ها پینه ببندد. اگر انتهای برگ ها کاملا خشک نشود و پینه نبنند بسیاری از رطوبت را جذب می کند و این عمل موجب پوسیدگی گیاه می شود. مدت زمان خشک شدن گیاه بسته به نوع محیط متغیر بوده و معمولا یک هفته این کار زمان می برد.

قدم پنجم:

این مرحله کاملا اختیاری می باشد و شما می توانید برای تسریع در عمل ریشه زنی انتهای برگ ها را در هورمن ریشه زایی فرو ببرید. هرچند بیشتر ساکولنت ها بدون این کار هم ریشه دوانی می کنند.

آموزش تکثیر ساکولنت

قدم ششم:

بعد از خشک شدن کامل برگ ها آنها را به طور خوابیده بر روی بستر کشت قرار می دهیم. شما می توانید بستر مناسب برای تکثیر ساکولنت را مخلوطی از ماسه کوکوپیت و پیت ماس تهیه و آماده نمایید. برای اینکه نتیجه بهتری از کشت و تکثیر این گیاه بگیرید قبل از کاشت محیط کشت را با سم قارچ کشی همانند مانکوزب و یا کاربندازیم ضد عفونی کنید.

قدم هفتم:

بستری که در آن ساکولنت را می کارید باید دارای رطوبت نسبی باشد. یعنی نه خیلی خشک و نه خیلی خیس و مرطوب. یک رطوبت ۵۰ تا ۶۰ درصدی برای ریشه زنی این گیاه کافی می باشد. اگر احساس نمودید که محیط کشت شما خشک است کمی آب روی آن اسپری کنید.

آموزش مرحله به مرحله تکثیر ساکولنت

قدم هشتم:

در این مرحله گلدانی را که در آن به تکثیر ساکولنت پرداخته اید در محلی با نور ملایم و به دور از نور مستقیم آفتاب قرار دهید. تابش مستقیم نور خورشید موجب از دست دادن رطوبت و خرابی برگ ها می گردد.

قدم نهم:

توجه داشته باشید که برگ های کاشته شده بسته به نوع گیاه و محیطی که در آن قرار دارند از یک هفته تا یک ماه شروع به ریشه زدن و تولید جوانه می کنند.

آموزش گام به گام تکثیر ساکولنت

قدم دهم:

چند روز بعد از اینکه جوانه ها به وجود آمدند، برگ ها شروع به خشک شدن می کنند. شما در این مرحله در صورتی که جوانه به راحتی از برگ جدا شود، می توانید جوانه ها را به گلدان انتقال دهید. برای این کار عجله نکنید و دست نگهدارید تا خود جوانه به سهولت از برگ مادریش جدا گردد.

قدم یازدهم:

حالا زمان آن رسیده است که برای گیاه خود یک گلدان مناسب انتخاب نمایید. توجه داشته باشید که گلدان نباید خیلی بزرگ باشد تا رطوبت را درون خود ذخیره کند و موجب پوسیدگی گیاه بشود و همچنین در کف گلدان باید سوراخ هایی برای خروج آب تهویه شده باشد.

آموزش قدم به قدم تکثیر ساکولنت

قدم دوازدهم:

گلدان را با ماسه، کوکوپیت و پیت ماس پر کنید و گیاه را در آن بکارید.

قدم سیزدهم:

گلدان حاوی ساکولنت را در محیطی با نور ملایم و به دور از تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید.

آموزش کاشت و نگهداری گیاه ساکولنت

قدم چهاردهم:

گیاه کاشته شده را بعد از گذشت چند روز آبیاری نمایید. دقت داشته باشید که بلافاصله بعد از کاشت حق آبیاری گیاه را ندارید تا زمانی که گیاه شروع به ریشه زدن کند.

قدم پانزدهم:

بعد از ریشه زدن گیاه کم کم آن را به نور بیشتری عادت دهید تا شروع به رشد علفی نکند و هر بار بعد از خشک شدن خاک، گیاه را آبیاری کنید.

تکثیر ساکولنت و نگهداری آن

ساکولنت از دسته گیاهان متنوع و پرطرفدار به حساب می آید که به راحتی تکثیر می شود و نگهداری از آن آسان می باشد. شما نیز اگر این گیاه را در منزل خود دارید و یا به این گیاه علاقه مندید، با توجه به آنچه که در این مطلب به طور جامع ذکر نمودیم برای خود گلدانی از انواع ساکولنت را پرورش بدهید و لذت ببرید. از همراهی بی دریغ شما سپاسگزاریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *