همانطور که در این مقاله گفته شد . کاشت هسته زردآلو در مدت زمان کم رشد نمی کند و شرایط نگهدای یکتای خود را دارد. مشکلی که گاه پیش می آید این است که چرا باردهی کم است؟ جواب سوال ؛ عدم رعایت فاصله درست بین درختان و تراکم بالا باعث رشد علفی و باردهی کم می شود.

آب و هوای معتدل و نسبتا گرم شرایط فصلی مناسبی را برای کاشت بیشتر زردآلو ، این  میوه ی بسیار خوشمزه دارد. در مناطق گرمسیر بعد از گذشت ۲ سال و در مناطق سردسیر بعد از گذشت ۴ سال شروع به میوه دهی می کند. با طبع سرد وتر خود سرشار از مواد و عناصر مغذی است که خوردن آن را در دو نوبت صبح و عصر برای سلامتی بیشتر ، به شما دوستان عزیز توصیه می کنیم. حدس می زنیم که ذهن شما در این لحظه به فکر کاشت هسته ی زرد آلو رسیده است. نگران نباشید ادامه ی راه را با ما پیش روید تا زرد آلوی خانگی خود را در دست بگیرید.در کاشت هسته تنها نیاز است تا هسته ها را از پوست خارج و آن را در آب خیس کنید ،  با این ترتیب صورت رطوبت تامین می شود. سپس هسته ها را در ظرفی شیشه ای یا پلاستیکی با خاکی که مخلوط از ( خاک لومی +  خاک برگ +  شن ) است ، در محیطی گرم و مرطوب (فصل بهار) بکارید. بعد از گذشت چند هفته بذر زردآلو شروع به جوانه زنی می کند.

نگاهی خلاصه وار به کاشت هسته زرد آلو

شرح کاشت هسته زردآلو در گلدان

علاوه بر هسته ، کاشت میوه ی تابستانی زردآلو را می توان به روش کاشت نهال هم انجام داد.شما می توانید کاشت نهال و شرایط نگهداری از آن ها را هم بیاموزید. شیوه ی کار اینگونه است که ابتدا چند زرد آلو را برداشته و هسته  ی آن ها را از قسمت گوشتی اش جدا کرده و کاملا شست و شو دهید. برای نرم تر شدن هسته های سفت به مدت زمان ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. ۲۴ ساعت را که گذراند ، آن ها را به تک از آب خارج کنید ، در مابین دستمال نخی مرطوب بخوابانید و در آخر دستمال را در کیسه ی پلاستیکی قرار داده و سر آن را محکم گره بزنید( برای حفظ و نگهداری رطوبت). به مدت ۳ ماه یا ۹۰ روز کاری ، در دمای سرد یخچال ۵ درجه ،از هسته ها نگهداری کنید تا به قابلیت جوانه زنی برسند. دقت کنید که هرگز فراموشتان نشود ، به طور مداوم هسته ها را چک کنید ( محل هسته ها خشک نباشد ، اگر این چنین شد به کمک آب پاشی رطوبت را برگردانید.محل هسته ها خیس نباشد ، اگر این چنین شد هسته ها از بین می روند.) که از بروز این مشکلات جلوگیری کرده باشید.دوره سرمادهی که به نقطه پایان خود رسید ، به همان اندازه ی قطر هسته ۲ یا ۳ برابر بیشتر در داخل خاک مناسب با فاصله از هم بکارید.

شرح کاشت هسته زردآلو در گلدان

نکته:

در ابتدا که شروع جوانه زنی سرعت پایینی دارد ، هسته ها را در گلدان کوچک با دمای ۲۰ درجه بکارید. سپس بعد از گذشت  ۱ و یا ۲ سال آن را به گلدان بزرگتری انتقال دهید تا فضای بیشتری برای عبور نور ، هوا ومواد خوراکی لازم برای رشد به وجود آید. برای سرعت جوانه زنی از ۳ ماه به ۱ ماه بهتر است بذر را از داخل هسته ی چوبی آن جدا کنید تا به این نتیجه برسید.

شرایط محیطی لازم برای کاشت بهتر و رشد سریعتر زردآلو

  • خاک:

زهکشی مناسب و قلیایی ، سرشار از مواد مغذی ، حاوی خاک لومی + خاک برگ + شن + کود

  • آبیاری:

بهترین زمان آبیاری موقعی است که خاک تا حدود عمق ۵ سانتی متری خشک شده باشد. چون غرقابی کردن خاک باعث پوسیده شدن ریشه می شود.

  • نور:

نور کامل و مستقیم ، تابش به مدت ۸ ساعت در طول رشد ، بهترین مکان در بالکن و پنجره

  • دما:

برای شروع جوانه زنی طی کردن یک دوره سرما کاملا الزامی است و بعد باید دمای بیشتری را تحمل کند ( حتی مقاومت تا دمای منفی ۲۵ درجه).اما در کل نتیجه ی کار دمای ۲۰ درجه برای کاشت هسته زردآلو کافی است.

  • هرس:

حذف شاخه های ناسالم و غیر ضرور ، هرس شاخه های ضعیف ، هرس شاخه های نامناسب ، هرس جوانه های روییده بر تن درخت ،  هرس شاخه های مریض

  • آفات:

حمله آفاتی چون تارعنکبوت، شته، شپشک،چوب خوار و زنبورمیوه را باید به کمک سموم دفع کرد.

شرایط محیطی لازم برای کاشت هسته زردآلو

فواید مصرف میوه زردآلو

  • به دلیل دارا بودن پتاسیم به کاهش فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی کمک می کند.

  • به دلیل مقادیر بسیار بالای آنتی اکسیدان ها به کاهش التهابات بدن و پیشگیری از بیماری بسیار خطرناک سرطان کمک می کند.

  • به دلیل سرشار بودن از ویتامین C به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند .

  • به دلیل وفور فیبر به بهبود عملکرد روده و کاهش یبوست کمک می کند.

  • به دلیل مقادیر زیاد کلسیم، فسفر،و ویتامین K به بهبود استخوان ها کمک می کند.

  • به دلیل دارا بودن ویتامین های A وK به سلامت چشم ها کمک می کند.

  • و در آخر در سلامتی معده و گوارش موثر است.

مضرات مصرف زرد آلو

  • آلرژی:

با علائم سردرد ،بی خوابی ،خارش و تورم صورت

  • سرطان:

محتوای قند و گلوکز آن بسیار بالا بوده و در اثر ازیاد مصرف زرد آلو باعث این بیماری می شود.

  • گوارشی:

با مشکلات روده و معده همچون سوء هاضمه ، اسهال و نفخ همراه است.

  • مصرف بیش از حد:

با افزایش قند خون خون برای انسان ها مخصوصا افراد دیابتی بسیار مضر است.

فواید و مضرات زردآلو

صحبت پایانی:

این میوه ی بسیار محبوب و خوشمزه علاوه بر کاشت نهال ، کاشت هسته را هم شامل می شود. اما به دلیل طولانی بودن زمان باردهی ممکن است زیاد مورد مقبول و استقبال قرار نگیرد. به راستی که ۴ یا در طول ترین حالت خود یعتی ۵ سال هم زمان کمی نیست. پس از قرار گذاری هسته ها در محیط گرم و مرطوب بعد از چند هفته کاشت هسته زردآلو شروع به جوانه زنی می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *