در این مقاله شما را با هرس درخت انار و روش های هرس باروری، هرس باروری سبز، هرس فرم و هرس خشک آشنا ساختیم. و به این نتیجه رسیدید که اگر شاخه های اضافی و بیمار هرس نشوند، درخت را از بین برده و باردهی هم در کار نخواهد بود. در ادامه شما به مرحله ی تلاش های دوباره برای کاشت ( کاشت نهال و کاشت بذر) می رسید که این اتفاقهم ،اتفاق خوش آیندی به نظر نمی رسد.

انار، این میوه ی درختی با طعم ترش و شیرین خود با ارتفاع ۵ تا ۱۰ متر دارای شاخه های خاردار، پوستی به رنگ قرمز یا زرد و دانه هایی سفید و قرمز دارد. این میوه اگر شرایط رشدی مناسبی برایش فراهم شده باشد،عمر بسیار طولانی ای دارد. یکی از این نیاز ها، هرس کردن به موقع و اصولی شاخه های آن است، که بالاترین سودآوری و محصول دهی را به همراه خواهد داشت. مطالعه این مقاله شما را با هرس درخت انار آشنا خواهد کرد.در ماه های آخر سال (بهمن و اسفند) ، دقیق پیش از بیدار شدن درختان ،بهتر است هرس خشک انجام شود.چون حذف شاخه های اضافه و سرمازده به رشد بسیار کمک کرده و نتیجه بخش است.هنگام هرس از قیچی تیز و تمیز استفاده کنید ،برش های منظم ایجاد کنید و در آخر تیکه های بریده شده را بسوزانید.تیکه های بریده شده ممکن است با آفات و باکتری ها آلوده شده باشند به این دلیل آن ها را بسوزانید تا دوباره آسیبی به درخت وارد نکنند. با تکنیک های جلوگیری از ریزش میوه هم بهتر است آشنا شوید.

آشنایی ابتدایی با درخت انار

هرس درخت انار چگونه صورت می گیرد؟

  • هرس باروری

انجام این نوع هرس همانطور که از نامش پیدا است، تاثیر مستقیمی بر روی باروری و میوه دهی خواهد گذاشت. به گونه ای که هر چه هرس به درستی صورت بگیرد ،برداشت بیشتری هم از آن وجود خواهد داشت.

  • هرس خشک

این گونه هرس در تمامی ماه های سال صورت می گیرد، پس توجه کنید که به درستی باشد تا هرس کردن نتیجه ی عکسی نداشته باشد.

  • هرس باروری سبز

هدف اصلی این گونه از هرس ، حذف شاخه های مزاحم و خلاصی از آن ها است. در همه ی فصل ها به غیر از تابستان انجام می گیرد. پس یادتان باشد که زیاد درخت انار را هرس نکنید که گیاه لخت بماند و هیچ حفاظی در برابر گرما و تابش نور خورشید برایش باقی نمانده باشد.

  • هرس فرم

هرس کردن در زمان خواب زمستانی درخت ممنوع است. پیشنهاد به شما برای افزایش باردهی هرس درخت بعد از برداشت محصول می باشد ، اینگونه میوه های انار هم آسیبی نمی بینند.

انواع روش های هرس انار

بررسی مزایای هرس درست انار

  1. از بین بردن شاخه های آفت زده
  2. حذف شاخه های خشک شده
  3. جدا کردن شاخه های مرده
  4. بهبود نور گیری و هواگیری درخت
  5. جوان کردن درختان مسن
  6. آسیب پذیر شدن درخت در برابر آفتاب و باد و درکل شرایط محیطی
  7. ایجاد شوک و استرس در جوانه
  8. وادار کردن درخت به زایش
  9. افزایش کیفیت محصول
  10. راحت تر کردن مرحله داشت

بررسی عواقب هرس نادرست انار

  1. آسیب دیدن درخت انار
  2. توقف باردهی و میوه دهی
  3. خشک شدن میوه
  4. برداشت اشتباه شاخه
  5. نا زیبا شدن صورت ظاهری درخت
  6. تغییر در طعم و رنگ میوه
  7. کاهش کیفیت میوه
  8. کاهش عمر و ماندگاری

بررسی مزایا و عواقب هس درخت انار

نیاز های کاشت درخت انار

  • آبیاری:

این درست که به بی آبی مقاوم است ولی گیاهان جوان به شدت به آب فراوان نیاز دارند. که این ارتباط مستقیم شامل سایز گلدان، تراکم خاک، دما و… می شود. در فصل تابستان به آبیاری منظم و در طول تمامی فصل های دیگر به آبیاری هرروزه  یا ۲ بار در روز نیازمند است.

  • خاک:

این درخت نسبت به خاک شور مقاوم اما بهتر است از خاکی برای کاشت استفاده شود که هم سرشار از مواد مغذی و هم به خوبی زهکشی شده باشد. مناسب ترین خاک، خاک قلیایی با PH 7.5 است که برای اسیدیته شدن کمی پودر آهک به آن اضافه شود کافی است.

  • کود:

بعد از کاشت طبیعتا از کود های طبیعی استفاده می شود که اگر در طول دوره رشد هر چند هفته یکبار صورت بگیرد، نتیجه ی خوبی به همراه دارد.

  • نور:

رشد و شادابی درخت انار وابسته به نور فراوان و مستقیم است.

  • دما:

کاشت این درخت مختص به آب وهوای گرم و خشک بوده ، پس بهتر است در دمای ۲۰ تا ۳۰ درجه انجام شود و در معرض آب و هوای سرد قرار نگیرد.

  • آفات:

شته انار، کرم سفید ریشه، موریانه، سوسک گرده خوار و… شایع ترین آفات حمله ور شده به این نوع گونه درخت اند. که برای دفع آن ها می توان از سموم دیازینون، مالاتیون ودیگر سموم استفاده کرد. با روش های دفع آفات درخت انار آشنا شوید.

روش های کاشت درخت انار

کاشت نهال انار به روش قلمه زنی:

گودالی به عمق ۶۰ سانتی متر حفر شود و سپس نهال را عمود در خاک قرار دهید. انتهای قلمه باید ۱۲٫۵ تا ۱۵ سانتی متر از سطح خاک فاصله داشته باشد. بعد از گذشت چند هفته نهال آماده باردهی است که این روش، بهترین روش برای داشتن این میوه ی بهشتی تعریف می شود.

کاشت بذر انار:

انار را دانه کرده و قسمت های گوشتی آن را جدا کنید. دانه ها را در بین دستمال خیس گذاشته و درون پلاستیک ، در محیطی گرم قرار دهید تا بعد از گذشت ۱۰ روز جوانه بزند.

گلدان کوچکی را انتخاب کنید و هر کدام از دانه ها را به صورتی که قسمت جوانه آن بیرون از خاک باشد ، بکارید. در دمای ۲۰ تا ۲۰ درجه ، هسته پس از ۲ هفته کاشت شروع به رشد می کند و تا ۲سانتی متر پیش می رود.

روش های کاشت درخت انار

صحبت پایانی:

در این مقاله به این نکات رسیدیم که هرس درخت انار اگر به صورت کاملا اصولی و با نظم صورت بگیرد ، بالاترین سود دهی و محصول دهی را به همراه خواهد داشت. هرس باروری، هرس خشک، هرس باروری سبز و هرس فرم از انواع روش های هرس زنی است که بسیاری از  کشاورز ها و باغبان ها برای محصول خود به کار می گیرند. در اواخر زمستان برای رشد بهتر، شاخه های مزاحم را با قیچی های تیز و تمیز برش دهید و آن ها را بسوزانید. به این گونه شما به نتیجه ی مطلوب کشت خود خواهید رسید. و همچنین هرس درخت سیب شباهت بسیاری با هرس درخت انار دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *