قلمه زدن پاپیتال

همانطور که در مقاله تعریف شد، قلمه زدن پاپیتال یا به روش مستقیم ( انتقال به خاک) یا به روش غیر مستقیم ( انتقال به آب ،و بعد ریشه زنی به خاک انتقال داده شود) انجام می گیرد. این کار ساده ای است و نیاز به طی کردن مراحل پیچیده ندارد. وتنها کافیه که شرایط نگهداری را رعایت کنید تا به این گیاه زیبا در منزل و محل زندگی تان دست پیدا کنید.

گیاه عشقه پیچکی سبز رنگ و پر پشتی است که سرسبزی و شادابی خاصی را با خود به همراه دارد. دارای برگ های نا هم اندازه و شکلی بریده است که با گلدهی بسیار کم و محدود خود به رنگ سفید مایل به زرد دیه می شود.این گل ها به شکل گرد بوده و بوی مطبوعی دارند. ساقه های گیاه در ابتدای رشد بسیار نازک اند که رفته رفته با گذشت زمان ضخیم شده و به شکل چوبی در می آیند. قصد ما در این مقاله آشنا ساختن شما با قلمه زدن پاپیتال است.

بهترین زمان قلمه زنی این گیاه از مرداد تا اوایل مهر بوده که به دلیل سازگاری با دمای بالا و پایین، نور کم یا زیاد برای حفظ طراوت و شادابی و تصفیه هوا یا حتی کف پوش های خانگی صورت می گیرد. این گیاه برای انسان و حیوانات بسیار سمی بوده که با لمس و یا مصرف آن علائمی همچون اسهال و تهوع همراه بوده و سیستم عصبی را دچار اختلال می کند. در ادامه انواع شرایط لازم برای قلمه زنی را تعریف خواهیم کرد.

آشنایی ابتدایی با پاپیتال

انواع شرایط لازم برای قلمه زدن پاپیتال

  • آبیاری:

زمانی گیاه به آبیاری نیاز پیدا می کند که خاک کاملا خشک شده و رطوبت خود را از دست داده باشد. در تمامی فصول سال هم قابل تغییر است. به گونه ای که در فصل تابستان با ۲ بار آبیاری در هفته و در فصل زمستان با ۱ بار آبیاری در هفته رطوبت از دست رفته خود را به خاک باز می گرداند. اگر این کار بیش از حد انجام بگیرد خاک خیس شده، ریشه آب زیادی را جذب کرده و درنتیجه با پوسیدگی آن، به زردی و ریزش برگ ها دچار می شود.

  1. مستقیما از آب لوله کشی استفاده نکنید (آب تصفیه یا جوشانده شده)
  2. از آب باران استفاده کنید.
  3. آب اضافی جمع شده در زیر گلدان را سریعا خالی کنید.
  4. در طول زمستان آبیاری را کاهش دهید.
  • نور:

 به نور کافی و غیر مستقیم با تابش ۸ تا ۱۰ ساعت در روز

  • خاک:

خاکی مناسب کاشت و قلمه زدن پاپیتال است که کاملا زهکشی شده و با PH مقدار رسیده ۶ تا ۷ باشد. خاک قلیایی هم مناسبه اما بهتر است خاک مغذی و آلی ( ترکیب خاک باغچه +پرلیت+ماسه ) باشد. اگر تمایل به کاشت و قلمه در باغچه داشتید بهتر است خاک را با کود حیوانی ترکیب کنید. در کاشت گلدان هم ابتدا گلدان را با سنگ ریزه سپس با خاک مناسب پر کنید.

  • کود:

اگر خاک مغذی باشد که نیازی به کود هم نخواهد داشت ولی اگر خاک مغذی نباشد بهتر است قبل از کاشت خاک را با کمپوست ترکیب کنید یا از کود ۳۶ ۱۲ ۱۲ که سرشار از نیتروژن است برای رشد بیشتر برگ ها و از اردیبهشت تا مهر ماه هم از کود های تزئینی ( ترکیب ۳ گرم در ۱ لیتر آب) استفاده کنید. پرورش این گیاه با کود تفاله چای امکان پذیر است؟

  • هرس:

اگر پاپیتال مرتبا قیچی نشود، در سال بیشتر از ۲۰ سانتی متر رشد طولی نخواهد کرد.

  • آفات:

آفات حمله شده به گیاه پاپیتال شامل حشره سپر دار، شته،کنه تار عنکبوت،شپشک آردآلود می شود.

  • تارعنکبوت:

باعث چرک و قهوه ای شدن گیاه می شود .

  • شته:

خشکی، زردی و چسبناکی برگ ها را به دنبال دارد.

  • سپر دار:

ریزش برگ ها را دچار می شود.

  • شپشک آردآلود:

باعث توقف رشد گیاه می شود.

انواع شرایط لازم برای کاشت پاپیتال

پاپیتال را چگونه قلمه بزنیم؟

این گیاه را ، هم می توانید در آب و هم می توانید در خاک قلمه بزنید. پس از آنکه هرس زنی را به انجام رساندید، کافی است که ساقه های مرده و بیمار را دور بریزید. ساقه های جوان و سالم که ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر دارند را انتخاب و جدا کنید. می توانید قلمه را مستقیما در آب قرار دهید تا به مرحله ریشه دهی برسد یا ساقه را در خاک بخوابانید تا ساقه به روی خاک ریشه دهد و گیاه جدید تولید شود. این طور شما کار قلمه زدن پاپیتال را به درستی انجام داده اید.

پاپیتال را چگونه قلمه بزنیم

بررسی ۳ نوع مهم از گیاه پاپیتال

Pedata

نا مناسب برای پوشش زمین، برگ های ۵ لوبی، رنگ سبز یا خاکستری متالیک با رگه های سفید و خاکستری، ارتفاع ۴ متری، محیط نیمه سایه با خاک زهکشی شده، مقاومت بالا نسبت به سرما با دمای (۱۵ درجه سانتی گراد)

Gracilis

برگ هایی با لوب نوک تیز، رنگ سبز تیره و در زمستان به رنگ ارغوانی، نامناسب برای پوشش زمین، ارتفاع ۵ متر،محیط نیمه سایه با خاک زهکشی خوب، مقام به کاهش دما تا( ۱۵ درجه سانتی گراد)

Woener

برگ هایی با لوب ضخیم، به رنگ سبز خاکستری با رگه های کم رنگ و در زمستان به رنگ ارغوانی، منلسب دیوار های شمالی و شرقی، ارتفاع ۴ متری،محیط نیمه سایه با زهکشی خوب ، مقاوم در برابر کاهش دما تا (۱۵ درجه سانتی گراد)

 روش های کاربردی برای گلدهی بیشتر

  1. قلمه زدن در فصل های بهار و تابستان
  2. پیوند زدن به روی پایه های مقاوم گیاه
  3. خوابانیدن شاخه ها

بررسی انواع گل پاپیتال

تمیز کردن برگ ها چگونه انجام دهیم؟

گاهی بر روی گیاه غبار نشسته و یا برگ ها ظاهر دل چسبی ندارند. برای تمیز کردن گیاه آب پاشی ساده کافی است اما اگر اطمینانی به پاک شدن کامل آن ها ندارید، بهتر است با یک پارچه و یا اسفنج مرطوب این کار را انجام دهید تا دوباره زیبایی را به گیاه پاپیتال باز گردانید.

صحبت پایانی:

پاپیتال با رشد بسیار کند خود دارای گل هایی نامشخص به رنگ سبز مایل به زرد و شکلی دایره ای است که بویی مطبوع همچون عسل دارد. این گیاه، مابین ۵ تا ۱۰ سالگی رویش گلی نداشته و میوه های آن سمی است و توسط پرندگان جا به جا می شود. از پرورش این گیاه بر روی بناهای قدیمی اجتناب کنید چون هم زیبایی معماری را پوششی نا زیبایی می دهد و هم آسیب هایی همچون لکه و کنده کاری را به بنا وارد می کند. با قلمه زدن پتوس در مقالات گذشته بیشتر آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *