پالوداریوم نیمی از محیط با آب پر شده و نیمی دیگر هم خشک است و آبی ندارد. از ویژگی های اصلی داشتن پشتیبانی، انتخاب و استفاده از گیاهان و جانوران مناسب و به کار گیری از سیستم تصفیه و پمپ است.این گیاهان نخل مرداب، خزه سبز، انواع نیلوفر و خزه ، موس و …. را شامل می شود. این شرایط را تهیه کنید تا بتوانید از زیبایی های پالوداریوم لذت ببرید.

پالوداریوم، آکواریوم های شیشه ای که با تزئینات داخلی اش زیستگاه جانوران آبزی بوده و در بسیاری از منازل از آن نگهداری می کنند. محیطی شبیه سازی شده از خشکی و دریا که زیستگاه گیاهان و جانوران خاصی است و شما همراهان عزیز می توانید برای نمایش این نوع از زندگی طبیعی و نرمال گیاهی حیوانی از این سیستم آکواریوم مانند استفاده کنید و لذت ببرید.اما سوالی که پیش می آید و قرار بر این است که در مقاله به پاسخ برسید بدین صورت است.گیاهان مناسب پالوداریوم چگونه اند و چه ویژگی هایی دارند؟هر گاه بحث همگان به چگونگی پرورش گیاهان در پالوداریوم می رسد. به شرایط محیطی مرطوب و خیس فکر کنید و این مسئله مهم را مدنظر خود قرار دهید. برای رشد انتخاب بستر مناسب در کف و همچنین روی خاک بسیار اثر بخش است و باید به آن دقت شود.حال در ادامه ۳ دسته از گیاهان مورد استفاده برای پالوداریوم را بررسی می کنیم.

آشنایی ابتدایی با پالوداریوم

گیاهان مناسب پالوداریوم در چند دسته قرار می گیرند؟

  • گیاهان زمینی:

از زمینی بودن گیاهان کاملا مشخص است که در مکانی خشک و بدون آب پرورش می یابد چون در صورت بودن آب، گیاه غرق خواهد شد.این گیاهان شامل: گیاهان گوشت خوار، انواع خزه و مینی سرخس ها می شود.

  • گیاهان زیر آبی:

این گیاهان در زیر آب رشد می کنند و بسیار عمیق غوطه ور می شوند. از ریشه گرفته تا برگ ها همه اش زیر آب قابل مشاهده است. این گیاهان شامل: گیاهان شمشیری، موس و سرخس جاوا می شود.

  • گیاهان غوطه ور:

این گیاه ریشه اش در زیر آب اما ساقه و برگ هایش در بالای آب قرار می گیرد. این گیاهان شامل: گیاه پوتوس، هیگروفیلا و آمانیا می شود.

انواع گیاهان پالوداریوم

معرفی انواع گیاهان پالوداریوم و ویژگی های آن

به دلیل مقاومت بالای سرخس، پیچک و خزه در برابر نور و دما، همچنین توانایی تحمل بسیار نسبت به سایر موجودات از این گیاهان در پالوداریوم به عنوان تزئین و زیبایی محیط استفاده می شود.

  • سرخس:

این گیاه رشد بسیار سریعی داشته و در فاصله ی زمانی کوتاه بزرگ می شود، به همین دلیل بهتر است برای رسیدگی کمتر به این گیاه برای هرس و تعویض مداوم از گونه کوچکتر سرخس استفاده کنید. محیط مناسب رشد به حالت مرطوب است چون نسبت به سرما تمایل کششی ندارد.

  • پیچک:

این گیاه تا زمانی که در حالت نرمال رطوبت بالایی داشته باشد، رشد سریعی هم به دنبال خواهد داشت اما اگر درجه رطوبت محیط کم باشد،رشد کند و یا اصلا رشدی نخواهد داشت. احتمالا زنده ماندن هم در ادامه با کاهش رطوبت کم می شود. دلیل استفاده ما از این گیاه در پالوداریوم ها به جهت از بین بردن نیترات آب داخل مخزن است که اهمیت وجودش را دو چندان می کند.

  • خزه:

این گیاه پر طرفدار سرسیزی و زیبایی خاصی به محیط هدیه می دهد. تمایل آن ها در محیط زیست متفاوت است، گاهی در خشکی، تعدادی هم در آب غوطه ور هستند. با ایجاد کف پوش سبز بسیار محبوب بوده اما احتمال قرار گیری در نقش طعمه حاصل از حمله آفات حیوانی و بماری و قارچ را دارا است.

معرفی انواع گیاهان پالوداریوم

سه لایه اصلی ساخت پالوداریوم کدام اند؟

  • لایه اول: زمین

گیاهان زمینی در قسمت زمین و قبل از افزوده شدن آب در آکواریوم رشد می کنند. این کف از سنگ، خاک و چوب پر می شود تا این کار به بهترین صورت انجام بگیرد.

  • لایه دوم: سایه بان

ایجاد سایه و پناهگاه برای امنیت و آرامش موجودات بسیار امری ضروری است، که از گیاهان مرتفع و دارای شاخه و برگ های زیاد ساخته می شود.

  • لایه سوم: آب

مهم ترین لایه برای ایجاد پالوداریوم لایه سوم یعنی آب است. این لایه برای بالا بردن سطح رطوبت آبزیان بسیار پر اهمیت می باشد.

تفاوت پالوداریوم و ویواریوم در چیست؟

آکواریوم ها به دو صورت از آب و موجودات گیاهی حیوانی پر می شوند. صورت اول: تمامی آکواریوم از آب پر می شود و موجودات در آن رژه می روند. در صورت بعدی: نیمی از آکواریوم پر آب می شود و گیاهان هم چنان ریشه در خاک دارند.  در پالوداریوم مثل صورت دوم نیمی از محیط آکواریوم آب پر شده است قسمتی که آب دارد می توان انواع ماهی و گونه های گیاهی آبزی و در قسمت خشک آن که آبی ندارد می توان از گیاهانی که برای تراریوم به کار می برند استفاده کرد. اما تراریوم چیست؟ تراریوم باغچه یا گلخانه مینیاتوری که درون محفظه ای شیشه ای یا پلاستیکی قرار دارد که در آن از گیاهان کوچک نگهداری می شود. گیاهان تراریوم چگونه اند؟ در ویواریوم به طور کامل مثل صورت اول آکواریوم از آب پر شده و به جای انواع ماهی، از انواع گیاهان آبزی استفاده می شود.

تفاوت گیاهان پالوداریوم و ویواریوم

بررسی ویژگی های جانوران آبزی در پالوداریوم

  1. آب شیرین ( سردسیر )
  2. آب شور (گرمسیر)
  3. ماهی و جانوران گوشت خوار
  4. شامل انواع ماهی ، لاک پشت ،حلزون و …

بررسی ویژگی های گیاهان آبزی در پالوداریوم

  1. نخل مرداب
  2. خزه سبز
  3. انواع نیلوفر
  4. انواع سرخس
  5. موس
  6. خزه توپی
  7. انواع سبزه های آبزی

گیاهان انتخابی برای پالوداریوم بر چه اساسی انتخاب می شوند

  1. جثه مناسب با آکواریوم و شیشه
  2. سازگار با رطوبت ۵۰ تا ۷۰ درصد
  3. کاهش وابستگی به خاک و افزایش وابستگی به نور و رطوبت
  4. به کار گیری گیاهانی مناسب با انتقال حس گونه های جنگلی

ویژگی گیاهان و جانوران موجود در پالوداریوم

ویژگی های سازه ی بدنی پالوداریوم چگونه باشد

  • گیاهان و جانوران مناسب استفاده شود

برای حفظ کیفیت سازه با توجه به شرایط محیطی که در آن قرار می گیرند باید گیاهان و جانوران مناسب را انتخاب کرد تا باقی عمر داشته باشند.

  • پشتیبانی مناسب

برای حفظ سازه به پشتیبانی لازم در ساخت پروژه نیاز است.

  • سیستم تصفیه و پمپ مناسب

سیستم تصفیه آب برای حفظ گونه های جانوری همچون ماهی و لاک پشت و … و سیستم پمپ هم برای گردش آب نیاز است.

صحبت پایانی:

در این مقاله صحبت ما آشنایی با گیاهان مناسب پالوداریوم بود. این سیستم برای پرورش در کف و همچنین روی خاک به کار برده می شود.البته در صورتی که محیط مرطوب و خیس باشد.  در مقاله های پیشین با نشانه های کمبود رطوبت آشنا شوید. درون این آکواریوم های کوچک را می توان از ماهی، خرچنگ، لاک پشت و حلزون و …. با گیاهان آبزی (  گیاهان مناسب سرخس، خزه و پیچک ) پر کرد و به محیط زندگی خود زینت بخشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *