کاکتوس ها گونه های متفاوتی دارند و رشد و پروش هر یک از آن ها دارای ویژگی های و شرایط مورد نیاز متفاوتی است. در ادامه به بررسی روش های رشد و پرورش کاکتوس صخره ای که از جمله کاکتوس های زیبا به شمار می رود، خواهیم پرداخت.
کاکتوس صخره ای در دسته کاکتوس های زینتی قرار دارد. این نوع کاکتوس ها در محیط منزل قابل پرورش هستند. فقط باید قبل از پرورش نکات مربوط به نگه داری و رشد آن ها را بدانید.
پرورش کاکتوس صخره ای
سرزمین واقعی کاکتوس صخره ای را باید مانند بسیاری از کاکتوس های دیگر سرزمین مکزیک دانست. این کشور تنوع زیادی از نظر تولید و تکثیر کاکتوس دارد. کاکتوس صخره ای با سرعت زیادی رشد می کند. دارای شاخه های بسیاری است و شکل ظاهری متفاوتی با سایر کاکتوس ها دارد.
افراد زیادی تصور می کنند کاکتوس ها در ظاهر بسیار شبیه هم بوده و همه دارای خار می باشند. کاکتوس ها دارای گونه های متنوعی هستند. برخی ازکاکتوس ها مانند کاکتوس لیتوپس یا کاکتوس صخره ای بسیار جذاب هستند. این زیبایی در گل سنگ-صخره ای با انواع گل ها برابری می کند.
چنین کاکتوسی شبیه به یک تکه سنگ رشد می کند و از نظر ظاهری در نوع خود بی نظیر است. کاکتوس صخره ای در بیابان های آفریقای جنوبی رشد می کند و با شکل و ظاهر متفاومت از گزند حیوانات در امان می باشد.
شرایط نگه داری کاکتوس صخره ای (گل سنگی-صخره ای)
نوردهی
کاکتوس ها گیاهان آفتاب دوست هستند و به همین علت اکاکتوس صخره ای نیز باید به مدت ۵ ساعت زیر نور مستقیم خورشید باشد. بقیه روز را باید در سایه باشد. تابستان زمان استراحت گیاه است و بهتر است در این زمان در معرض نور شدید قرار نگیرد. زیرا در این مواقع خواهد سوخت. این گیاه از قسمت بالای خود نور را به سمت سبزینه ها می فرستد. زمانی که نور زیاد شود، از داخل شدن نور ممانعت می کند. این کار موجب می شود که سیستم فتوسنتز دچار اشکال نشود. پرورش کاکتوس به وسیله کاشت بذر یا تقسیم بوته انجام می گیرد.
نحوه آبیاری
لیتوپس از گیاهان گوشتی است و مقدار زیادی آب را در خود نگه داری می کند. آب نگه داری شده در بافت ها در مواقع بی آبی و تولید برگ ها به مصرف گیاه می رسد. برای این گیاه آبیاری اهمیت زیادی دارد. همزمان با بارش های پاییزه، رشد کاکتوس لیتوپس نیز شروع می شود. بعد از بارندگی ها، باید منتظر گل دهی گیاه باشید. آبیاری کاکتوس صخره ای را از شروع فصل خنک آغاز کنید. آبیاری را بسته به دمای اتاق، یک تا دو بار در هفته به طور مرتب ادامه دهید.
در زمان آبیاری، آب نباید بر روی گیاه ریخته شود. چون این موضوع، گرده های گیاه را از بین می برد. در زمستان همزمان با تولید برگ، آبیاری نیز قطع شود. در این مواقع، برگ های جدید در حال پرورش، باید مواد غذایی برگ های قدیمی را مصرف کنند. با این کار، برگ های قدیمی از بین خواهند رفت. بنابراین با دیدن اولین برگ در حال رشد، آبیاری را متوقف کنید. در فصل گرم نیز باید آبیاری را به هر دو هفته یک بار تقلیل دهید. آبیاری زیاد سبب نابودی گیاه می شود. با ارائه این توضیحات شکل زندگی متفاوت لیتوپس برای شما آشکار می شود.
آفات
شپشک آردآلود از مهم ترین آفات برای این نوع کاکتوس می باشد. این نوع آفت شکلی شبیه به پشمک دارد و کش دار است. برای نابودی آن باید یک برسی برداشته و به الکل صنعتی آغشته سازید. آن گاه برس را آرام بر روی حشره بکشید تا نابود شود. بعد از این کار باید نقاط آلوده به الکل را بشویید تا به گیاه صدمه وارد نشود.
تعویض خاک
بهترین زمان برای تعویض خاک و گلدان کاکتوس صخره ای پایان هر سه سال می باشد. در این زمان تولید برگ ها، کاملاً به اتمام رسیده است. گلدان های این گیاه را به شکل عمیق انتخاب کنید. خاک این گلدان باید زهکشی مناسب داشته باشد. ترکیب خاک باید مخلوطی از شن، ماسه و مقداری ورمی کمپوست باشد.
لیتوپس فضای زیادی را اشغال نمی سازد و تک پایه ای است. از این رو گزینه مناسبی برای نگه داری در منازل محسوب می شود. در پایان می توانید با کلیک بر روی لینک از ساخت تراریوم کاکتوس و همچنین روش پیوند زدن کاکتوس نیز آگاه شوید.