بررسی مراحل تکثیر گل فردوس

گل فردوس از گل های زیبای آپارتمانی می باشد و با توجه به شرایط آسان نگهداری می توان از آن در فضا های کم نور نیز نگهداری نمود، این گل نیاز به آب فراوان ندارد و لازم به ذکر است، که تکثیر گل فردوس عموما از طریق قلمه زدن می باشد، در این مقاله با روش تکثیر این گل مقاوم و زیبا به خوبی آشنا می شوید.

گل فردوس که با نام سینادنیوم گرانتی نیز شناخته می شود، گلی آپارتمانی زیبا با برگ های سبز و رنگدانه های قرمز می باشد، ظاهر زیبا و خاص این گیاه آپارتمانی موجب شده است، تا طرفداران زیادی داشته باشد و افراد بسیاری به پرورش آن تمایل داشته باشند، تکثیر گل فردوس با استفاده از بذر و یا تکثیر با قلمه و ساقه امکان پذیر می باشد، تکثیر با استفاده از بذر به دلیل زمانبر بودن و سایر دلایل عموما مورد استفاده قرار نمی گیرد.

این گل گوشتی که خواستگاه آن به تانزانیا آفریقا باز می گردد، درون ساقه و برگ هایش شیره ای وجود دارد، که می تواند موجب التهاب شود، بنابراین برای بریدن بخش های مخلف گیاه باید از دستکش استفاده شود، پرورش آسان این گیاه امکان رشد در نور کم و بستر کم آب را نیز برایش فراهم کرده است و نیاز چندانی به مراقبت های موشکافانه ندارد و به آسانی به رشد خود ادامه می دهد.

تکثیر گل فردوس

برگ های سبز رنگ این گیاه دارای رگه های قهوه ای مایل به ارغوانی می باشد که موجب افزون شدن زیبایی این گیاه می شود، به دلیل نیاز نداشتن به آب زیاد معمولا به عنوان گیاهی زینتی جهت کشت در حاشیه خیابان ها، سطح چمن ها و طراحی فضای سبز در مناطق خشک و کم آب مورد استفاده قرار می گیرد. در معرفی این گیاه همیشه سبز باید گفت متعلق به خانواده افوربیا می باشد.

آشنایی با روش تکثیر گل فردوس

به بوته این گل شیر آفریقایی نیز گفته می شود، و با نام های سینادنیوم گرانتی و سینادنیوم کامپکتوم نیز از آن یاد می شود، نام علمی این گیاه Euphorbia grantii می باشد، می توان از این گیاه به عنوان یک درختچه نیز نگهداری کرد، نکته که باید به آن توجه کرد، سمی بودن آن می باشد، جالب است بدانید، ارتفاع این گیاه می تواند، تا سه متر نیز برسد، همچنین نباید انتظار گل دادن از این گیاه داشته باشید، برگ های زیبا و ساقه موجب زیبایی این گیاه می شوند و گلدهی برای این گیاه معنایی ندارد.

این گیاه با دو روش جنسی( بذر) و غیر جنسی ( قلمه) تکثیر می شود، روش رایج تکثیر گل فردوس در آپارتمان ها از طریق قلمه می باشد، به منظور تکثیر و ازدیاد این گیاه باید به ترتیب مراحل زیر عمل نمود. ابتدا قلمه هایی سالم از گیاه را که دارای دو نا سه گره ( گره بش هایی از ساقه که برگ از آنجا رشد می کند می باشد) را از گیاه جدا کنید، باقی ماندن دو برگ در بالای قلمه کافی به نظر می رسد.

برای چند ساعت قلمه ها را در مکانی خارج از دسترس دیگران قرار دهید، تا شیره از آن خارج شود، به یاد داشته باشید، این گیاه دارای شیره ای سفید و سمی می باشد و باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی گذاشته شود. سپس گلدان مناسبی را انتخاب نمایید و در هر گلدان سه تا چهار قلمه بکارید.

قلمه جدا شده از گیاه را  روی تکه ای روزنامه قرار دهید و از یاد نبرید، از نکات مهم برای قلمه زدن و تکثیر کردن گل فردوس استراحت دادن به قلمه بعد از برش آن می باشد، دلیل این امر نیز خشک شدن محل برش برای جلوگیری از انتقال عوامل عفونی به قلمه و پوسیده شدن آن پس از انتقال به خاک است. قلمه ها باید از تابش مستقیم نور خورشید دور نگه داشته شوند، زیرا قلمه ها به دلیل نداشتن ریشه قادر به جایگیزینی آب تبخیر شده نمی باشند و به تدریج با ریشه دار شدن قلمه ها می توان آن ها را به مکانی که دارای نور بیشتری باشد منتقل نمود.

بستر باید به گونه ای باشد، که ضمن حفظ مختصری رطوبت در اطراف قلمه از جمع شدن آب در اطراف آن پیشگیری به عمل آید، برای ایجاد بستری مناسب می توان از ماسه بادی رودخانه ای یا پرلیت یا مخلوطی از این مواد با خاک برگ و یا کمپوست استفاده کرد. علاوه بر این به یاد داشته باشید، بذر این گیاه نیز سمی می باشد و هنگام استفاده از آن باید دقت داشت، شاخه های خاردار این گیاه در هنگام چیدن باید با ملاحظه جدا شوند، تا به دست آسیبی نرسد.

انواع گل فردوس

پس از آشنایی با نحوه تکثیر گل فردوس بهتر است، از انواع این گل نیز اطلاعاتی در دست داشته باشید، این گل با توجه به ظاهر به دوسته تقسیم می شود، نوع اول به سینادنیوم کامپکت شناخته شده می باشد و به بسته به رنگ غالب رگه های آن بر روی برگ ها که ممکن است، قرمز یا قهوه باشد، به نام گل فردوس قرمز یا قهوه ای نیز شناخته می شود.

نوع دوم که به فردوس سبز نیز شناخته می شود و دارای برگ های گوشتی سبز رنگ است و رگه های قرمز یا قهوه ای دارد و به نام سینادنیوم گرانتی معروف می باشد، این گل همیشه سبز با ساقه های بلند و پرچین برای باغچه ها و فضای باز جلوی درب منازل مورد استفاده قرار می گیرد.

آشنایی با گونه های مختلف گل فردوس

جمع شدن برگ گیاه

دمای بالا، عدم رطوبت و خشکی هوا، آبیاری نامناسب و احتمال وجود آفات، بیماری و قارچ ها می تواند، دلیلی برای جمع شدن برگ های این گیاه باشد. ابتدا به بررسی دمای محیط بپردازید، یا تلاش کنید، رطوبت را افزایش دهید، غبار پاشی شبانه موثرترین روش برای رطوبت رسانی به گل فردوس می باشد، آبیاری نامناسب دومین اشتباه رایج است، که می تواند، سلامت گیاه را تهدید و موجب جمع شدن برگ های آن شود. هر زمان که خاک سطح گلدان خشک می شود، به آبیاری مجدد نیاز می باشد.

احتمال بعدی متوجه وجود عفونت یا قارچ می باشد، با بررسی دقیق زیر برگ ها می توانید، متوجه وجود آفت ها شوید، در صورت مشاهده آفت با استفاده از یک دستمال نرم و مقداری اسپری آب و صابون می توانید، برگ ها را ضدعفونی نمایید، قارچ زدگی نیز با توقف آبیاری و استفاده از محلول قارچ کش امکان پذیر می باشد. معمولا بیماری خاصی نمی تواند، این گیاه را تهدید کند، تنها آفاتی مانند مگس سفید، شته و شپشک زردآلو ممکن است، منجر به آسیب رساندن به این گیاه شوند. آشنایی با روش های از بین بردن آفت گیاهان آپارتمانی برای آفات مختلف می تواند، در حفظ گیاهان /آپارتمانی به شما کمک کند.

شرایط نگهداری

پس از تکثیر گل فردوس باید بدانید، این گیاه می تواند، در نور کم نیز به رشد ادامه دهد، بنابراین با توجه به نیاز این گیاه به نور کم از قرار دادن آن در مکانی که زیر تابش نور مستقیم و زیاد خورشید باشد، پرهیز نمایید، نور بیش از اندازه می تواند، نقطه های زیبای گل را از بین ببرد و از جذابیت ظاهری گل فردوس بکاهد. خاک مورد استفاده برای این گل زینتی باید سبک و دارای زهکشی مناسبی باشد، با توجه به خاستگاه اصلی این گل می توان حدس زد به گرما علاقه بیشتری دارد، تا سرما، مناسب ترین دما چیزی بین شانزده تا بیست و نه درجه سانتیگراد برای گل فردوس می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *