کاشت تمشک در گلدان امکان پذیر می باشد و می توانید، به راحتی درختچه ای زیبا داشته باشید، این ایده جذاب راهی است، تا از میوه های سرشار از خاصیت آن نیز بهره ببرید. لازمه عملی شدن این ایده آگاهی از روش کاشت و نحوه مراقبت از توت در گلدان می باشد، که در این مقاله به شرح آن پرداخته شده است.
تمشک میوه ای است، با طعمی خاص که علاقمندان خود را دارد، سه نوع این میوه خوشمزه یعنی تمشک قرمز، سیاه و توت از میان سایر گونه ها شناخته شده تر می باشند، برخی از گونه های تمشک خزان پذیر و برخی دیگر همیشه سبز می باشند، جالب است بدانید، تنها در نیمه شمالی کره زمین چهارصد گونه تمشک وجود دارد. کاشت تمشک در گلدان بسیار جذاب و البته آسان می باشد، با فرا گرفتن این مراحل می توانید، از پرورش تمشک خود در گلدان لذت ببرید.
کاشت تمشک از روش های سرگرم کننده ای می باشد، که تمامی افراد می توانند، انجام آن را در برنامه خود قرار دهند و از رشد بوته تمشک خود لذت برند، به کمک این ایده جذاب می توانید، حتی یک گلخانه نقلی برای خود داشته باشید.
کاشت تمشک در گلدان
بلک بری با نام علمی Rubus hybrid شناخته می شود و از خانواده تمشک ها است، این درختچه رشد آسانی دارد و از گیاهان سازگار با محیط می باشد، ارتفاع بوته این نوع تمشک می تواند، بیست الی چهل سانتی متر باشد، البته گونه های وحشی آن معمولا رشد بیشتری دارند، بلک بری از روش های بذر، قلمه و پیوند قابل تکثیر است.
تمشک سیاه می تواند، از بروز بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان پیشگیری به عمل آورد، به تصفیه خون کمک می کند و زهکش سوراخ های پوستی می باشد. می توانید انواع تمشک را در بالکن خانه پرورش دهید، تا تمشک های خوشمزه ای در فصول مختلف سال در اختیار داشته باشید.
هر چند گلدان محیط ایده آلی برای رشد تمشک نمی باشد، اما کاشت آن در گلدان امکان پذیر است، محیط های بزرگ کمک می کنند، تا بوته تمشک گسترش یابد و میوه بیشتری را عاید شما سازد، چرا که میوه های این بوته به اندازه محیطی که در آن رشد می کنند، بستگی دارد.
محیط مناسب
پس از کاشت تمشک در گلدان نیاز است، تا گلدان خود را در محلی قرار دهیدتمشک که نور کافی از خورشید دریافت نماید، حداقل شش تا هشت ساعت نیاز روزانه تمشک به دریافت نور خورشید می باشد. همچنینی دریافت ده ساعت نور خورشید کمک می کند، تا میوه دهی بهتری را شاهد باشید.
دما
نوع گلدانی که برای نگهداری از تمشک خود انتخاب می کنید، بسیار حائز اهمیت می باشد، گلدان انتخابی باید اندازه مطلوبی داشته باشد و ترجیحا بزرگ باشد، تا فضای کافی برای رشد گیاه را فراهم کند. حداقل قطر مورد نیاز برای رشد تمشک سی تا شصت سانتی متر است. هرچند قطر بیشتر کمک مهمی در رشد بهتر گیاه محسوب می شود.
عمیق بودن گلدان کمک می کند، تا ساقه زیرزمینی ایجاد شود و فضای کافی در اختیار گیاه قرار بگیرد؛ وجود سوراخ های زهکشی برای خروج آب اضافی الزامی می باشد، بهتر است، در صورت لزوم از تکیه گاه برای حمایت از گیاه استفاده نمایید، تا وزن اضافی به ویژه در دوران میوه دهی به شاخه ها آسیب نرساند.
هرس
پس از کاشت تمشک در گلدان ممکن است، رشد زیاد آن باعث شود، تا نیاز به هرس وجود داشته باشد، برای کنترل گیاه می توانید، از هرس شاخه ها و برگ های اضافی استفاده کنید. هرس زیاد باید در زمستان صورت بگیرد، که گیاه در دوره خواب باشد.
آفت ها و بیماری
حیوانات خانگی، کنه ها و بیماری ها مربوط به نور و آبیاری شایع ترین بیماری های موجود در بین تمشک های گلدانی می باشند، این نوع از گیاه به راحتی رشد می کند و نگرانی برای رشد و مراقبت پیش نخواهد آمد، تنها نیاز است، تا با توجه روزانه علاوه بر ایجاد سرگرمی برای خود به پرورش درختچه تمشک بپردازید و از میوه های خوشمزه آن بهره ببرید.