آشنایی با آسان ترین شیوه کاشت تمشک در گلدان

کاشت تمشک در گلدان امکان پذیر می باشد و می توانید، به راحتی درختچه ای زیبا داشته باشید، این ایده جذاب راهی است، تا از میوه های سرشار از خاصیت آن نیز بهره ببرید. لازمه عملی شدن این ایده آگاهی از روش کاشت و نحوه مراقبت از توت در گلدان می باشد، که در این مقاله به شرح آن پرداخته شده است.

تمشک میوه ای است، با طعمی خاص که علاقمندان خود را دارد، سه نوع این میوه خوشمزه یعنی تمشک قرمز، سیاه و توت از میان سایر گونه ها شناخته شده تر می باشند، برخی از گونه های تمشک خزان پذیر و برخی دیگر همیشه سبز می باشند، جالب است بدانید، تنها در نیمه شمالی کره زمین چهارصد گونه تمشک وجود دارد. کاشت تمشک در گلدان بسیار جذاب و البته آسان می باشد، با فرا گرفتن این مراحل می توانید، از پرورش تمشک خود در گلدان لذت ببرید.

کاشت تمشک از روش های سرگرم کننده ای می باشد، که تمامی افراد می توانند، انجام آن را در برنامه خود قرار دهند و از رشد بوته تمشک خود لذت برند، به کمک این ایده جذاب می توانید، حتی یک گلخانه نقلی برای خود داشته باشید.

کاشت تمشک در گلدان

بلک بری با نام علمی Rubus hybrid شناخته می شود و از خانواده تمشک ها است، این درختچه رشد آسانی دارد و از گیاهان سازگار با محیط می باشد، ارتفاع بوته این نوع تمشک می تواند، بیست الی چهل سانتی متر باشد، البته گونه های وحشی آن معمولا رشد بیشتری دارند، بلک بری از روش های بذر، قلمه و پیوند قابل تکثیر است.

آموزش کاشت تمشک در گلدان

تمشک سیاه می تواند، از بروز بیماری های قلبی و برخی از انواع سرطان پیشگیری به عمل آورد، به تصفیه خون کمک می کند و زهکش سوراخ های پوستی می باشد. می توانید انواع تمشک را در بالکن خانه پرورش دهید، تا تمشک های خوشمزه ای در فصول مختلف سال در اختیار داشته باشید.

هر چند گلدان محیط ایده آلی برای رشد تمشک نمی باشد، اما کاشت آن در گلدان امکان پذیر است، محیط های بزرگ کمک می کنند، تا بوته تمشک گسترش یابد و میوه بیشتری را عاید شما سازد، چرا که میوه های این بوته به اندازه محیطی که در آن رشد می کنند، بستگی دارد.

محیط مناسب

برای کاشت تمشک در گلدان می توانید، از از انواع گلدان با حفره زهکشی در انتهای آن استفاده کنید، وجود این حفره در انتهای گلدان کمک می کند، تا آب اضافی در گلدان جمع نشود و منجر به پوسیدگی گیاه نگردد. عمق گلدان مورد کشت برای تمشک های شما باید هفتاد تا نود سانتی متر باشد، قطر مناسب نیز چهل تا شصت سانتی متر می باشد و حجم مطلوب شصت لیتر است.

خاک مورد کشت باید از رطوبت کافی برخوردار باشد، رطوبت باید به قدری باشد، که بوته ها در دوران پر شدن و میوه دهی رطوبت کافی را از آن دریافت کنند. خاک لومی و مغذی که نفوذ پذیر باشد، از ایده آل ترین خاک ها برای کشتاست، میزان اسیدیته بودن خاک نیز باید در محدوده شش تا هفت باشد.

کاشت تمشک با استفاده از بذر در اوایل بهار آغاز می شود، پیش از آن نیاز است، تا بذر ها را از یک روز قبل در آب ولرم و تمیز بخیسانید، در مرحله بعد بذر های خیسانده شده در آب را در کیسه ای نایلونی قرار دهید و درون یک ظرف میان دو لایه خزه یا دستمال مرطوب بگذارید، ظرف حاوی بذر را به درون یخجال انتقال دهید تا در دمای +۲ الی + ۳ درجه سانتی گراد برای دو ماه بماند و دوره خواب را سپری کند پس از این مدت و با بیرون آوردن بذر ها فرایند جوانه زنی در آن ها آغاز می شود.

علاوه بر این می توانید گیاهان و درختچه های دیگری نیز در گلدان بکارید، برای کار نیاز است تا بدانید کاشت لیمو شیرین در گلدان چه قوانینی دارد و این که کاشت طالبی در گلدان به همین سادگی امکان پذیر است.

روش کاشت

کاشت تمشک در گلدان و توت در بالکن خانه با استفاده از بذر باید در عمق مناسبی صورت بگیرید ، عمق کم تا سه سانتی متر فاصله مناسبی برای کاشت بذر می باشد، احتمال دارد، جوانه زنی در اوایل بهار صورت بگیرد. کاشت نهال نیز می تواند، هم زمان با ظاهر شدن اولین شاخه ها در سطح خاک صورت بگیرد.
در دوره رشد، آبیاری، هر شش روز کافی می باشد، پیش از این که به کاشت جوانه ها اقدام کنید، لازم است، به برخی از نکات توجه داشته باشید، اول اینکه خاک قبل از کاشت باید مرطوب شده باشد و پس از بررسی ریشه بخش هایی که خشک و پوسیده شده است، با دقت از جوانه ها جدا شود.
آشنایی با نکات مهم در نگهداری از تمشک درون گلدان
قبل از کاشت نهال تمشک نیمی از سطل یا گلدان را با خاک حاوی مواد مغذی پر کنید و آب کافی به آن اضافه نمایید، در این مرحله مخلوطی به دست می آیدتمشک که مناسب کاشت نهال می باشد، آب اضافه شده باید نیم دیگر گلدان یا سطل مورد نظر را پر کند. حالا می توانیدتمشک ریشه نهال را درون مخلوط قرار دهید.
برای کاشت شاخه های تمشک نیز در اولین قدم نیاز است، حفره ای به عمق بیست تا چهل سانتی متر در خاک گلدان و محل مورد نظر برای رشد ایجاد کنید، چند عدد شاخه را در حفره ایجاد شده بکارید و کود پتاس را به خاک گلدان و آب اضافه نمایید، برای پر شدن نهال جوان به سه ماه زمان نیاز دارید.
به نیاز های گیاه خود توجه کنیدتمشک تا رشد مورد نظر را داشته باشد، برای این کار نور و هوای آزاد برای گلدان خود فراهم کنید و آبیاری با برنامه را در پیش بگیریدتمشک تا مرتبا نهال آبیاری شود، آبیاری در دو نوبت صبح و شب مناسب به نظر می رسد، هر سه روز باید یک لیتر آب در گلدان ریخته شده باشد، در صورت نیاز گلدان نیز می توانیدتمشک مقدار آبیاری را افزایش دهید.

نور

پس از کاشت تمشک در گلدان نیاز است، تا گلدان خود را در محلی قرار دهیدتمشک که نور کافی از خورشید دریافت نماید، حداقل شش تا هشت ساعت نیاز روزانه تمشک به دریافت نور خورشید می باشد. همچنینی دریافت ده ساعت نور خورشید کمک می کند، تا میوه دهی بهتری را شاهد باشید.

دما

تمشک درختچه ای می باشد، که زادگاه آن به مناطقی با آب و هوای معتدل و گرمسیری باز می گردد، بنابراین بهتر است، دمای هوا معتدل باشد و از سرمازدگی و گرمای شدید محافظت شود، این گیاه با آب و هوای معتدل بهترین سازگاری را دارد.

گلدان

نوع گلدانی که برای نگهداری از تمشک خود انتخاب می کنید، بسیار حائز اهمیت می باشد، گلدان انتخابی باید اندازه مطلوبی داشته باشد و ترجیحا بزرگ باشد، تا فضای کافی برای رشد گیاه را فراهم کند. حداقل قطر مورد نیاز برای رشد تمشک سی تا شصت سانتی متر است. هرچند قطر بیشتر کمک مهمی در رشد بهتر گیاه محسوب می شود.

آشنایی با گلدان مناسب برای تمشک

عمیق بودن گلدان کمک می کند، تا ساقه زیرزمینی ایجاد شود و فضای کافی در اختیار گیاه قرار بگیرد؛ وجود سوراخ های زهکشی برای خروج آب اضافی الزامی می باشد، بهتر است، در صورت لزوم از تکیه گاه برای حمایت از گیاه استفاده نمایید، تا وزن اضافی به ویژه در دوران میوه دهی به شاخه ها آسیب نرساند.

هرس

پس از کاشت تمشک در گلدان ممکن است، رشد زیاد آن باعث شود، تا نیاز به هرس وجود داشته باشد، برای کنترل گیاه می توانید، از هرس شاخه ها و برگ های اضافی استفاده کنید. هرس زیاد باید در زمستان صورت بگیرد، که گیاه در دوره خواب باشد.

آفت ها و بیماری

حیوانات خانگی، کنه ها و بیماری ها مربوط به نور و آبیاری شایع ترین بیماری های موجود در بین تمشک های گلدانی می باشند، این نوع از گیاه به راحتی رشد می کند و نگرانی برای رشد و مراقبت پیش نخواهد آمد، تنها نیاز است، تا با توجه روزانه علاوه بر ایجاد سرگرمی برای خود به پرورش درختچه تمشک بپردازید و از میوه های خوشمزه آن بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *