آگاهی از روش های موثر برای افزایش پاجوش زاموفیلیا

عوامل متعددی در سلامتی و افزایش پاجوش زاموفیلیا تاثیر گذار می باشند، آشنایی با این عوامل و فراهم کردن آن ها کمک می کند، تا در فصل رشد این گیاه شاهد پاجوش های آن شوید و با این روش به ازدیاد گلدان خود کمک کنید.

زاموفیلیا گیاهی زیبا و مقاوم از خانواده آراسه می باشد، که با به نمایش گذاشتن برگ های چرمی و براق خود شناخته می شود، انواع مختلفی از این گیاه موجود می باشد. سرحال بودن و افزایش پاجوش زاموفیلیا به عوامل مختلفی از جمله فراهم کردن بستر مناسب بستگی دارد، این گیاه از طریق پاجوش تکثیر می شود و به همین جهت نیاز است، تا با راه های افزایش پاجوش این گیاه به خوبی آشنا شوید.

بستر مناسب زاموفیلیا ترکیبی از خاک نیمه سبک و نیمه سنگین است، بنابراین می توان گفت ورمی کمپوست، کوکوپیت پرلیت و خاک برگ می توانند، ترکیبی را ایجاد کنند، که مناسب این گیاه باشد، معمولا از این ترکیب برای تهیه خاک کامل گلدان استفاده می شود.

افزایش پاجوش زاموفیلیا

این گیاه آپارتمانی بسیار زیبا می باشد و علی رغم حساسیت زا بودن شیره آن در صورت تماس با پوست توانسته است، با زیبایی فریبنده خود علاقمندان بسیاری را برای نگهداری از خود مجاب کند. البته شرایط نگهداری آسان از این گیاه نیز دلیل خوبی برای پرورش این گیاه با شکوه می باشد.

روش های افزایش پاجوش زاموفیلیا

از آنجایی که یکی از راه های افزایش و ازدیاد این گیاه پاجوش می باشد، بنابراین پاجوش نزدن آن می تواند، برای افرادی که به پرورش زاموفیلیا مشغول هستند، نگران کننده باشد، عوامل بسیاری در عدم پاجوش زاموفیلیا دخیل می باشند، از جمله این عوامل می توان به برخی موارد از قبیل مناسب نبودن دمای محیط برای نگهداری از گیاه، کافی نبودن نور محیط، هماهنگ نبودن اندازه گلدان با گیاه، در اختیار نداشتن مواد مغذی کافی و آفت یا بیماری اشاره کرد.

راهکار های افزایش پاجوش

رعایت مواردی که در ادامه ذکر می شود، کمک می کند، تا بتوانید شاهد افزایش پاجوش زاموفیلیای خود باشید و شرایط ازدیاد گیاه مورد علاقه خود را فراهم کنید.

  • استفاده از گلدان اندازه و متناسب با ریشه گیاه.
  • تهیه بستری مناسب از خاک های ورمی کمپوست، کوکوپیت، کوکو پرلیت و خاک برگ.
  • نور کافی و غیر مستقیم خورشید برای شش تا هشت ساعت در روز.
  • اضافه نمودن کود های گسترش ریشه در فصل رشد یعنی تابستان و بهار به خاک.
  • بررسی منظم گیاه برای اطمینان از نداشتن بیماری یا آفت و سلامت بودن آن.

نور کافی

برای ایجاد پاجوش در زاموفیلیا لازم است، به نور مورد نیاز این گیاه توجه شود، همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، حداقل شش و حداکثر هشت ساعت تابش نور آن هم به شکل غیر مستقیم، نیاز روزانه این گیاه برای دریافت نور خورشید می باشد. دلیل تاکید بر تابش غیر مستقیم این است، که این احتمال وجود دارد، تابش مستقیم موجب سوختن برگ های گیاه شود و به آن صدمه بزند، بنابراین بهتر است، از این گیاه در پشت پرده پنجره ای نگهداری کنید، که نور از آن پرده عبور کند. در صورتی که نور کافی در منزل برای رشد گیاهان ندارید، پیشنهاد می شود با گیاهان مناسب محیط های کم نور آشنا شوید، زیرا این چند گیاه برای خانه های کم نور مناسب هستند.

خاک

خاک مناسب از دیگر عوامل موثر در افزایش پاجوش زاموفیلیا می باشد، فراهم کردن بستر نسبتا سبک روشی موثر است، تا به رشد ساقه های زیرمینی کمک شود و جوانه های گیاه رشد کنند، خاک باغچه در مقدار زیاد سنگین می باشد و برای رشد زاموفیلیا توصیه نمی شود.

ترکیب کوکوپیت و پرلیت و پیت ماس و مقدار کمی از خاک باغچه ترکیبی مناسب برای رشد و پاجوش فراهم می کند، پس از هر دو هفته علاوه بر آبیاری به تغذیه خاک نیز بپردازید و مقدار یک قاشق چایخوری کود را در یک لیتر آب حل کنید و به انتظار پاجوش گیاه سر کنید، چرا که با این برنامه قطعا پاجوش های گیاه خود را شاهد می شوید.

آبیاری

برای آبیاری این گیاه ابتدا باید با ویژگی منحصر به فرد زاموفیلیا آشنا شوید، چنانچه به ظاهر گیاه دقت کنید، متوجه ساقه های ضخیم و آبدار آن می شوید، زاموفیلیا می تواند، آب را درون ساقه های ضخیم خود ذخیره کند، این ویژگی موجب می شود، تا نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی به آبیاری کمتری نیاز داشته باشد.

تامین نور مورد نیاز برای ایجاد پاجوش زاموفیلیا

مناسب ترین زمان برای آبیاری مجدد زمانی می باشد، که پس از بررسی خاک گلدان متوجه خشک بودن خاک شوید، در این هنگام می توانید، مجددا گلدان خود را آبیاری نمایید. با توجه به فصلی که در آن قرار دارید و نیاز گلدان می توانید، هر دو تا سه هفته به آبیاری گیاه خود بپردازید، در زمستان نیز آبیاری این گیاه به یک بار در هفته کاهش پیدا می کند، برای سلامتی گلدان باید از آبیاری بیش از اندازه پرهیز کنید و از خروج آب اضافی گلدان اطمینان حاصل کنید.

کود مناسب

استفاده از کود های مناسب برای افزایش پاجوش زاموفیلیا روشی موثر در این زمینه می باشد، از جمله این کود ها باید به آن دسته اشاره کرد، دارای مقادیر بالایی فسفر باشند، زیرا چنین کود هایی ریشه و ریزوم گیاه را تقویت می کنند و فرایند پاجوش زدن افزایش پیدا می یابد. PNK از جمله کود های مناسب می باشد، در هنگام تهیه این کود به میزان P  یا همان فسفر موجود در کود دقت کنید، تا نسبت به سایر عناصر بیشتر باشد.

دما

دمای مناسب برای رشد خوب این گیاه بین پانزده تا بیست و چهار درجه سانتی گراد می باشد، نگهداری از گلدان در خانه دمای مطلوبی برای گیاه فراهم می کند، زیرا دمای متوسط اتاق برای نگهداری از گیاه مناسب می باشد و هوا به اندازه بیرون از منزل سرد نخواهد بود.

هرچند این گیاه به مقاوم بودن نیز شهره می باشد، اما نسبت به دمای  های سرد حساس است و نمی تواند، دماهای پایین تر از هشت درجه سانتی گراد را تحمل کند، به همین جهت در صورت نگهداری از این گیاه در فصول سرد سال و شب هایی که دما کمتر از هشت درجه می باشد، باید گلدان خود را به داخل منزل منتقل کنید، تا آسیب نبیند.

گلدان زاموفیلیا

در سه تا پنج سال اول نیاز است، تا به تعویض گلدان زاموفیلیا خود اقدام کنید، با تعویض گلدان به رشد مناسب گیاه خود کمک می کنید، پس از این امر باید تعویض گلدان به هر دو سال محدود شود.  برای تعویض گلدان این نکته را به خاطر داشته باشید، که زمان تعویض را به بهار موکول کنید، سپس  گیاه را با دقت از گلدان قبلی خارج کنید و ریزوم های کهنه را از آن جدا کنید، گلدان جدید را که کمی بزرگتر می باشد، با مخلوطی مناسب از خاک پر کنید و گیاه را در آن بکارید. در مرحله پایانی گلدان را از آب اشباع کنید و صبر کنید، تا آب اضافی از آن خارج شود.

تعویض گلدان برای رشد پاجوش زاموفیلیا

فصل پاجوش

پس از رعایت اصولی که پیش از این به آن ها اشاره شد، باید با فصل پاجوش این زاموفیلیا آشنا باشید، هر چند این راهکار ها می توانند، افزایش پاجوش زاموفیلیا را به همراه داشته باشند، اما این امر در فصل خود به وقوع می پیوندد. این گیاه در فصل سرد رشد بسیار کندی دارد و یا ممکن است، رشد متوقف شود و انتظار پاجوش بیهوده باشد.

فصل رشد این گیاه زیبا در ماه های خنک و گرم یعنی بهار و تابستان اتفاق می افتد و در این موقع از سال پاجوش ها با کیفیت مطلوبی رشد خواهند کرد. با فراهم کردن شرایط مناسب می توانید، پاجوش های گیاه مورد علاقه خود را افزایش دهید. آگاهی از این اطلاعات کمک می کند، تا در تکثیر زاموفیلیا و روش نگهداری از آن در منزل موفق باشید.

تکثیر زاموفیلیا

برش سابقه می تواند، بهترین روش برای تکثیر زاموفیلیا باشد، زیرا در این روش رشد بهتری را شاهد خواهید بود. در مرحله اول ساقه ای را انتخاب کنید، که ویژگی های لازم برای تکثیر را داشته باشد، ساقه های جوان برای تکثیر مناسب نیستند و بهتر از از ساقه های بالغ بهره ببرید.

ساقه منتخب باید به گونه ای باشد، که امکان جدا کردن آن از گیاه وجود داشته باشد، قلمه ها را در شیشه ای که تا نیمه از آب پر است، بگذارید و هر دو تا چهار هفته آب داخل آن را تعویض کنید، تا آب نگندد.

بهتر است، از قلمه ها در جایی نگهداری کنید، که نور مناسبی وجود داشته باشد، پس از مدتی ریشه های جدید به وجود می آیند، روش دیگر، قلمه زدن برگ می باشد، که فرایند طولانی دارد و می تواند، امری خسته کننده باشد، معمولا برای تکثیر، از قلمه ساقه استفاده می شود.

شیره زاموفیلیا

دست زدن به گیاه نمی تواند، برای انسان مشکل جدی به وجود آورد، البته شیره این گیاه معمولا حساسیت زا می باشد و برای افرادی که پوست های حساس دارند، احتمالا مشکلاتی چون درماتیت را به دنبال خواهد داشت، در صورتی که برای افزایش پاجوش زاموفیلیا به تعویض گلدان اقدام می کنید، برای اطمینان از دستکش استفاده کنید.

بلعیده شدن این گیاه توسط انسان ممکن است، مشکلاتی چون تحریک لب ها، دهان و گلو را به دنبال داشته باشد، چرا که دارای مقدار زیادی اگزالات کلسیم می باشد، این گیاه را از دسترس کودکان دور نگه دارید و سمیت این گیاه را به آن ها آموزش دهید، تا با مشکل خاصی رو برو نشوید.

در صورتی که حیوانات خانگی بخشی از گیاه را بجوند، احتمالا دچار مشکلات جدی می شوند، و در برخی مواقع ممکن است، مسمومیت و اسهال در کنار التهاب گلو اتفاق افتد، بنابراین برای پیشگیری از هر گونه آسیب گیاه را از دسترس حیوانات خانگی دور نگه دارید، تا آسیب نبینند و در صورت تماس با شیره گیاه فورا از دامپزشک کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *