آموزش نحوه نگهداری و پرورش کاکتوس مامیلاریا

پرورش کاکتوس مامیلاریا به دلیل تنوع گونه زیاد و نگهداری آسان محبوبیت زیادی در بین مردم دارد و علاقمندان بسیاری خواستار نگه داری از این کاکتوس می باشند. برای اطمینان از سلامت این گیاه ابتدا باید شرایط لازم برای نگهداری از کاکتوس خود را به خوبی بشناسید، تا در این امر موفق باشید.

کاکتوس مامیلاریا از جمله کاکتوس های موجود در جهان می باشد، این کاکتوس با دارا بودن تنوع گونه ای بیش از دویست نوع متفاوت از محبوب ترین کاکتوس های موجود به شمار می رود، این نوع از کاکتوس ها بومی کشور مکزیک می باشند، هر چند برخی از گونه های موجود مامیلاریا از ایالات متحده و برخی از کشور های آمریکای لاتین می آیند. در ادامه با نکات مهمی از پرورش کاکتوس مامیلاریا آشنا می شوید.

کاکتوس مامیلاریا الانگاتا با نام ستاره طلایی نیز شناخته می شود، شکلی ستونی دارد و تنه جوش ها از پایین گیاه می روید و زیبایی آن را افزایش می دهند، نگهداری از این نوع کاکتوس بسیار آسان است و علاوه بر رشد سریع گلدهی راحتی نیز دارد، این نوع از کاکتوس برای نگهداری در آپارتمان ها گلخانه ها و محل کار بسیار مناسب می باشند. انواع دیگری که بسیار محبوب می باشند، کاکتوس های گرد با تاج گل هستند.

پرورش کاکتوس مامیلاریا

مامیلاریا از انواع محجوب کاکتوس برای نگهداری در نمایشگاه ها و مراکز باغ ها می باشد، دارا بودن ویژگی های ظاهری محبوب منجر شده است، تا افراد زیادی به پرورش این کاکتوس مشغول باشند. این کاکتوس توانسته است، با وجود ۲۷۵ گونه مختلف، محبوبیت خوبی درمیان انواع کاکتوس را به خود اختصاص دهد.

آشنایی با روش نگهداری از کاکتوس مامیلاریا

این نوع از کاکتوس ها با نام های معمولی دیگری چون پد ابری نیز شناخته می شوند، پرورش مرسوم ترین ارقام این نوع کاکتوس آسان می باشد، گونه های مرسوم رشد کمی دارند و می توانند، تا سالها به آرامی در کنار شما رشد کنند، بسیاری از گونه ها در زمان گلدهی تاجی از گل خواهند داشت، که اطراف نوک گیاه را می پوشاند و شمایلی چون تاج گل به کاکتوس می بخشند.

آبیاری

برای پرورش کاکتوس مامیلاریا ابتدا لازم است، با شرایط نگهداری از آن به خوبی آشنایی پیدا کنید، این شرایط شامل روش صحیح آبیاری نیز می باشد. اولین نکته قابل ذکر این است، که باید زهکشی مناسبی در انتهای گدان وجود داشته باشد، تا تخلیه آب اضافی به خوبی انجام شود.

با توجه به شرایط آب و هوایی زیستگاه اصلی این گیاه باید بدانید، آبیاری زیاد می تواند، برای حیات آن خطرناک باشد، بنابراین برای آبیاری مجدد دقت داشته باشید، تا خاک گلدان کاملا خشک شده باشد، هنگام آبیاری نیز آب را به شکلی مساوی در گلدان پخش کنید. غبار پاشی گیاه در زمستان نیز راهی موثر برای سلامتی گلدان شما است.

نور

فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد کاکتوس مامیلاریا از فاکتور های اصلی رشد و سلامتی مامیلاریا می باشد، مکانی که نور کافی برای این کاکتوس علاقمند به نور خورشید را فراهم کند بیابید، برخی از گونه های مامیلاریا تابش خورشید برای بیش از چهار ساعت نیاز ندارند، بنابراین برای اطمینان از میزان نور مناسب ابتدا از یک متخصص مشورت بگیرید.

قرار دادن کاکتوس در نزدیکی پنجره به نظر مناسب می رسد، زیرا در کنار پنجره می تواند، نور مورد نیاز خود را به خوبی دریافت کنند و به غیر از تامین نور مستقیم نور غیر مستقیم کافی را نیز برای رشد در دسترس خواهد داشت.

دما

پرورش کاکتوس مامیلاریا به تامین دمای مناسب و کمترین رطوبت ممکن نیز بستگی دارد، رعایت این موارد راهی است، تا در پرورش این کاکتوس زیبا موفق باشید. دمای مطلوب برای رشد مامیلاریا بیست و یک درجه سانتی گراد می باشد، در دوره خواب نیز دمای خنک تر شرایط مناسبی را برای آن فراهم می کند.

کاکتوس ها در آب و هوای خشک شرایط بهتری را تجربه می کنند و به بیانی دیگر به رطوبت نیازی ندارند، بنابراین بهتر است، به محل نگهداری دقت کنید، تا تهویه مناسبی داشته باشد و کمترین میزان رطوبت در محل نگهداری مامیلاریا وجود داشته باشد.

تکثر

انواع کاکتوس های مامیلاریا به راحتی از طریق نوازادانی که در پای گیاه مادر می روید، قابل تکثیر می باشند، در اولین مرحله کاکتوس کوچک پایین گیاه مادر را با دقت و آرامش جدا کنید، صبر کنید، تا زخم ایجاد شده ترمیم یابد، تا ترمیم کامل می توانید، از کاکتوس نوزاد بر روی دستمالی بزرگ نگهداری کنید.

بسته به اندازه محل برش، در قسمت برش خورده پینه تشکیل می شود، با شکلگیری پینه می توانید، گیاه جدید خود به گلدان موردنظر انتقال دهید و گلدان را از خاک مخصوص پر کنید، نگهداری از گلدان در محیط گرم به رشد ریشه کمک می کند. پس از ثابت شدن جای گیاه در گلدان می توانید، آن را درون گلدان عادی قرار دهید.

روش تکثیر کاکتوس مامیلاریا

کوددهی

در پرورش کاکتوس مامیلاریا کوددهی باید با دقت زیاد انجام شود. کاکتوس ها می توانند، از چند راه مختلف بارور شوند، برای این امر می توانید، از کود مخصوص فرموله شده یا کود ضعیف خانگی که دارای نیتروژن کم، پتاسیم و فسفر زیاد می باشد، استفاده کنید.

تعویض گلدان

پیش از اقدام به تعویض گلدان بهتر است، نکاتی که در ادامه ذکر می شود، را در ذهن داشته باشید و با رعایت این نکات به تعویض گلدان مامیلاریا اقدام کنید. برای تعویض گلدان بهتر است بدانید، که گلدان مناسب کاکتوس چه خصوصیت هایی دارد؟

قبل از اینکه به تعویض گلدان بپردازید، اطمینان حاصل کنید، که خاک آن خشک می باشد، خاک قدیمی را با رعایت احتیاط از ريشه جدا کنید، می توانید ریشه های پوسیده و خشک شده قابل مشاهده را نیز دور بریزید و در صورت لزوم از قارچ کش ها استفاده کنید.

پس از اتمام پاکسازی کاکتوس را درون گلدان جدید جای دهید و مطمئن شوید، که ریشه ها پراکنده شده اند، در این مرحله باید اجازه دهید، تا خاک کاکتوس کاملا خشک شود و گیاه برای مدت یک هفته استراحت کند و به تدریج و در مقدار های کم آبیاری را شروع کنید. تغییر گلدان هر دو سال امکان پذیر می باشد.

آفات و بیماری

میلی باگ ها و شته ها می توانند، با مکیدن شیره گیاه منجر به آسیب رساندن به گیاه شوند، دیدن این آفت ها در میان تیغ های گیاه بسیار دشوار می باشد، چرا که ظاهر آن ها بسیار کوچک، مومی سفید و نخی شکل می باشد. البته تشخیص میلی باگ های ریشه امری دشوار تر است. میلی باگ ها در زیر سطح خاک مانند رسوب های روی ریشه یافت می شوند و تشخیص شته ها نیز بسیار سخت است.

این نوع از آفات به سرعت از یک گیاه به گیاه دیگر سرایت پیدا می کنند، از جمله راهکار های دفع این حشرات استفاده از پارچه های نخی آغشته به الکل می باشد، علاوه بر این استفاده از اسپری الکل هفتاد درصد نیز می تواند، به کنترل آفاتی که به سادگی دیده نمی شوند، کمک کند.

از جمله بیماری های شایع در پرورش کاکتوس مامیلاریا که به عنوان گیاه آپارتمانی پرورش داده می شوند می توان، به بیماری های قارچی یا باکتریایی اشاره کرد، معمولا این بیماری ها بر اثر آبیاری بیش از اندازه نیاز گیاه روی می دهند. تنها راه نجات گیاه حذف بخش های آسیب دیده می باشد، تا عفونت انتشار پیدا نکند، زمانی که مامیلاریا روی خاک بیفتد دیگر راهی برای نجات گیاه وجود نخواهد داشت. آبیاری به اندازه بهترین راه برای جلوگیری از پژمرده شدن و شل شدن کاکتوس است.

نکات مهم در پرورش کاکتوس مامیلاریا

نکات نگهداری

بیشتر کاکتوس ها در محیط داخلی خانه عملکرد و رشد خوبی دارند، البته این رشد مطلوب و سلامتی گیاه زمانی تامین می شود، که شرایط رشد مانند نور کافی در اختیار داشته باشند. در پرورش کاکتوس های مامیلاریا دقت داشته باشید، تا در محلی از آن نگهداری شود، که حداقل چهار ساعت تابش نور خورشید در اختیار کاکتوس قرار گیرد.

در ابتدا کاکتوسی سالم با زهکشی مناسب تهیه کنید و حتما کود و خاک بستر مناسب برای رشد آن در نظر بگیرید، آبیاری کاکتوس باید به موقع باشد و پیش از این که خاک گلدان خشک شود، از آبیاری مجدد پرهیز کنید. چنانچه نیاز های اصلی گیاه فراهم شود، کاکتوس رشد خوبی خواهد داشت و سالم خواهد ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *