ما در این مفاله به بررسی و نحوه کاشت گیاه آنوبیاس انواع آن و نحوه نگهداری و کود مورد نظر این گیاه پرداخته ایم امیدواریم از این مقاله لذت ببرید.
گیاهان آکواریمی بسیاری وجود دارد که شما میتوانید از آن ها برای زیباتر شدن آکواریم استفاده کنید. آنوبیاس یکی از همین گیاهان زیبای آکواریمی است که علاوه بر زیباتر کردن آکواریم باعث جذب فضولات و مواد غذایی کرده و به جای آن اکسیژن پس می دهد. نگهداری این گیاه کار راحت و آسانی نیست و نیاز به شرایط خاصی دارد که باید در این شرایط نگهداری شود.در این مقاله با نحوه کاشت گیاه آنوبیاس آشنا می شوید.
نحوه کاشت گیاه آنوبیاس
آنوبیاس یکی از گیاهانی است که شرایط نگهداری بسیار ساده و آسانی دارد اما باید در نگهداری این گیاه نکاتی را در نظر گرفت.
این گیاه برای رشد نیاز به سایه دارد بنابراین آکواریم باید در جایی قرار گرفته باشد که سایه باشد. اگر این کار رعایت نشود ممکن است روی برگهای ان جلبک رشد کند. همچنین این گیاه برای رشد به نور کم و مواد غدایی کمی نیاز دارد و ماهیان کمتر از آن به عنوان غذا استفاده می کنند.
انوبیاس برای رشد به مقدار کمی co2 نیاز دارد و می تواند دمای بین ۲۳ الی ۳۸ درجه را تحمل کرده به همین علت یکی از گیاهان آکواریمی بسیار مناسب برای مناطق گرمسیری محسوب میشود.
کاشت این گیاه را می توان در تمام فصول سال انجام داد و برای کاشت این گیاه کافیست از یک تکه چوب سنگ یا شیشه استفاده کرد و آن را کاشت.
اگر این گیاه در شرایط مناسبی نگهداری شود در طول سال چندین بار گل میدهد.
درباره گیاه آنوبیاس
این گیاه متعلق به مناطق مرکزی و غرب آفریقاست. این گیاه معمولا در رودخانه ها و نهرها دیده می شود و در برخی از باتلاق ها نیز یافت می شود.این گیاه معمولا به سنگ یا تکه چوب می چسبد و رشد می کند. ار نظر ظاهری گیاه آنوبیاس برگهای پهن و ضخیمی دارد که با برجستگی هایی دیده می شود. برگ های این گیاه اول به رنگهای قرمز- قهوه ای است و پس از رشد کردن به رنگ سبز در می ایند.
این گیاه به دلیل سرعت رشد کندی که دارد می تواند در هر قسمت آکواریم کاشته شود معمولا در وسط یا دو قسمت ابتدایی و انتهایی آکواریم کاشت می شود.
مزایای استفاده از گیاه آنوبیاس
- این گیاه محیط آکواریم را بسیار زیبا میکند.
- ماهی ها می توانند در پشت این گیاه مخفی شوند و به عنوان یک محرک برای تولید مثل ماهی ها استفاده می شود.
- باکتری های مضر موجود در آب را به خود جذب کرده و باعث پاکی و سلامت آب می شود.
- آنوبیاس با جذب نور عمل فتوسنتز را انجام می دهد که منجر به تولید اکسیژن می شود.
نکات قبل از کاشت گیاه آنوبیاس
- حتما قبل ار انتخاب این گیاه به نوع ماهی هایی که در آکواریم نگهداری می شود دقت کنید.
- دمای آکواریم با دمای نگهداری آنوبیاس سازگاری داشته باشد.
- شرایط آکواریم به گونه ای باشد که بتوان به راحتی ریشه گیاه را در آن کاشت.
- اگر میخواهید گیاه را از آکواریم به آکواریم دیگری انتقال دهید باید این کار سریع انجام شود.
- اکسیژن رسانی به گیاه به اندازه کافی باشد.
انواع گیاه آنوبیاس
آنوبیاس بارتری کالای فولیا : ارتفاع این نوع به ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر می رسد و اولین بار در استرالیا تولید شده است. شکل ظاهری آن دارای برگ های پهن و به شکل قلب است و با وجود اینکه رشد کندی دارد می تواند سطح خیلی زیادی از آکواریم را پوشش دهد.
آنوبیاس بارتری کافی فولیا : این نوع از گیاه ظاهری بسیار جذاب و زیبا دارد که از زیر آب شروع به تولید می کند و نمای زیبایی در آکواریم به وجود می اورد . برگهای ان در هنگام رشد قرمز و قهوه ای بوده و حالت دندانه ای دارد و ۱۵ الی ۳۰ ساننتی متر ارتفاع دارد.
آنوبیاس بارتری اس پی: این نوع از آنوبیاس ۵ الی ۱۵ سانتی متر رشد می کند و همان خصوصیات را دارد و برای رشد باید آن را بر روی سنگ گدازه ای یا چوب مانگرو کاشت.
آنوبیاس نانا : گونه کوچکتری از آنوبیاس که حتی اگر تزریق co2 نداشته باشد رشد خوبی دارد و به همین دلیل بیشتر در آکواریم ها استفاده میشود.
انواع متننوع در اکثر اندازه ها وجود دارد اما محبوب ترین ها در بازار آنوبیاس پینتو و آنوبیاس سفید ریز هستند.
نحوه تکثیر و کاشت گیاه آنوبیاس
آنوبیاس به آسانی توسط تقسیم ریزوم تکثیر می گردد به همین دلیل ابتدا گیاه را ار آکواریم بیرون آورده و آهسته از بستر یا هر سطحی که به آن وصل شده جدا نمایید سپس ریزوم بررسی کنید و نقطه هایی که می توانید گیاه را تقسیم نمایید مشخص کنید. ریزوم ها اغلب چند نقطه برای رشد دارند.
حالا ریزوم را با کمک چافویی تمیز و تیز به چندین بخش تقسیم نمایید. هر بخش باید یک نقطه رشد و چندین برگ داشته باشد.
نحوه نگهداری و پرورش گیاه آنوبیاس
گیاه آنوبیاس گیاهان بسیار مقاومی هستند که به راحتی در آکواریم پرورش می یابند . آنها می توانند با مقدار زیادی از آب سازگار شوند و به نور نیاز ندارند و می توانند در سایه رشد کنند ولی رشد بسار کندی دارند.
گونه های کوچک تر آنوبیاس ظریف تر اما بسیار متنوع هستند .
مانند اکثر گیاهان آبزی آنها آب تمیز و فیلتر شده با سطح ضایعات آلی کم را ترجیح میدهند همین باعث می شود که جلبک نداشته باشند . آنها به خوبی به فضای سخت متصل میشوند و نیازی نسیت که انها در سطح زیرین کاشته شوند . انها به مرور زمان ریشه عمیقی در زیر لایه دارند که می تواند در جابجایی انها مشکل ساز شود . در این قسمت شما می توانید روشهای نگهداری از نخل مرداب را مطالعه کنید.
کود مورد نیاز گیاه آنوبیاس
برای رشد بهتر این گیاه می توان از کود محلول آکواریومی استفاده کرد. این کود شامل مواد مغذی مرد نیاز گیاهان مانند نیتروزن فسفر پتاسیم اهن و مواد معدنی است .
مقدار و زمان استفاده از محلول بستگی به شرایط محیطی و نیاز گیاه دارد . به طور کلی هفته ای یکبار یا بیشتر بر اساس نیاز گیاه استفاده می شود. بهتر است از مقدار کمتری شروع کرده بتدریج مقدار آن را افزایش دهید تا از بروز مشکلاتی مانند رشد بیش از حد گیاه افزایش آلودگی آب و ایجاد آلرزی برای ماهیان جلوگیری شود. همچنین شما می توانید روشهای کاشت گیاه کاملینا و نحوه کاشت گل رز آشنا شوید