افزایش باردهی سیب زمینی

ما روشهای مختلفی برای افزایش باردهی سیب زمینی داریم که از مهم ترین این روشها روش های کوددهی سیب زمینی و نگهداری و کاشت درست ان است در این مقاله ما می خواهیم به این موارد بپردازیم.

بوته های سیب زمینی یکی از عوامل مهم در تولید محصول با کیفیت است. برخی مشکلات می توانند باعث کاهش باردهی سیب زمینی شوند. در این مقاله  ما به بررسی روش های افزایش باردهی سیب زمینی خواهیم پرداخت و شما میتوانید با استفاده از اطلاعات این مقاله به بهبود عملکرد بوته های سیب زمینی و کیفیت و افزایش باردهی آن کمک کنید.

افزایش باردهی سیب زمینی

روشهای زیادی برای افزایش باردهی سیب زمینی وجود دارد که ما در ادامه به چند روش از آن ها اشاره میکنیم :

انتخاب زمین و آماده سازی آن:

اولین قدم برای افزایش باردهی سیب زمینی انتخاب و آماده سازی زمین است. انتخاب یک زمین حاصلخیز و دارای ph  مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا باعث می شود عناصر غذایی لازم برای رشد به گیاه برسد و روند رشد آن بهبود یابد. همچنین اصلاح و بهبود خاک با استفاده از مواد معدنی نقش مهمی در افزایش باردهی بوته ها دارد.

بعد از انتخاب زمین مناسب باید زمین را برای کاشت بوته سیب زمینی آماده کنید. اول از همه علف های هرزی که روی زمین روییده است را از بین ببرید و با استفاده از کودها و مواد معدنی خاک را بهبود ببخشید . میتوانید قبل از کاشت بوته سیب زمینی سبزیجات تقویت کننده شامل نخود و لوبیا را در آن زمین کشت کنید.

به یاد داشته باشید که زمین را به طور منظم آبیاری کنید. می توانید از روش های موثر و اقتصادی مثل آبیاری قطره ای استفاده کنید تا باعث صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از بیماری های خاک شود. بهتر است آبیاری را در زمان مناسب انجام دهید مانند صبح زود یا شب در این زمان ها تبخیر کمتر است و بوته ها می توانند آب را به طور کامل جذب کنند.

مدیریت تغذیه :

دومین قدم برای افزایش باردهی سیب زمینی تامین تغذیه مناسب برای این گیاه می باشد. استفاده از کود های آلی و شیمیایی  کود با خاک اره باعث تامین عناصر غذایی  مورد نیاز گیاه می شود. همچنین مدیریت مناسب در کوددهی باعث افزایش باردهی و رشد بوته ها می شود.

کود های آلی به تقویت خاک و بهبود ساختار خاک کمک میکند و همچنین باعث جذب آب در خاک میشود.

کود های معدنی می تواند در تامین نیتروزن فسفر و پتاسیم کمک کند تا باعث رشد بوته و افزایش باردهی آن شود.

جلوگبری از آفت ها و بیماری ها :

قدم بعدی برای افزایش باردهی بوته سیب زمینی جلوگیری از آفت ها و بیماری های گیاه است که با روش های درست کود دهی و استفاده مناسب از آبیاری میتوانید از آن ها جلوگیری کنید . در ادامه شما میتوانید نحوه از بین بردن آفات خیار را بیاموزید.

روش های کشتت سیب زمینی

کوددهی سیب زمینی

بهترین زمان برای کاشت سیب زمینی فصل بهار است . زمان کوددهی نیز باید قبل از کاشت بذر انجام شود.

ریز مغذی ها یا عناصر میکرو از جمله موادی هستند که در رشد سیب زمینی نقش بسزایی دارند. از مهمترین این عناصر برای این گیاه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

بور: این عنصر باعث جذب بهتر و مناسب تر کلسیم می شود. همچنین در رشد گیاه نیز موثر است.

مس : از جمله موادی است که در اغلب خاک ها به میزان زیادی دیده می شود. حتی سیب زمینی هم به مقدار زیاد در طول رشد این ماده را جذب می کند.

مولیبدن : این ماده تنظیم کننده ph خاک است .

منگنز و روی : این دو عنصر نقش مهمی در رشد گیاه و بهبود فرایند تولید نشاسته در سیب زمینی دارند.

روش های کود دهی سیب زمینی

بهترین زمان برای کوددهی به سیب زمینی

رشد و پرورش سیب زمینی به ۵ مرحله تقسیم می شود. در هر کدام از اینن مراحل کوددهی متفاوت است. در ادامه هر کدام از اینن مراحل را توضیح میدهیم:در ادامه شما میتوانید با انواعکود برای عدس  آشنا شوید.

کود دهی قبل از کاشت 

قبل از کاشت سیب زمینی باید بر اساس کمبود های خاک مواد مورد نیاز و کود مناسب به خاک داده شود. در این زمان می توانید از محلول پاشی اوره و یا کود مرغی استفاده کنید.

زمان کاشت بذر

هنگام کاشت بذر کوددهی سیب زمینی باید بر پایه کود های محلول در آب و بر اساس نیاز نیاز و کمبود های خاک باشد. این مرحله از کوددهی باعث رشد بیشتر گیاه وجلوگیری از بروز بیماری ها می شود.

کوددهی ۱۰ روز بعد از برگ دهی

این دوره بهترین زمان برای کودهای حاوی نیتروژن است. زیرا این ماده باعث رشد جوانه ها و بوته ها می شود. استفاده از این کود بستگی به نوع خاک دارد.

کوددهی سیب زمینی زمان خاک دهی

خاک دهی مرحله ای از کاشت است که لایه ای خاک جدید به زمین اضافه می شود.تا غده های سیب زمینی از تابش مستقیم نور خورشید در امان باشند. بنابراین می توانید از کود های تقویتی پتاسیم فسفر با درصد پایین استفاده کنید.

زمان غده دهی و رشد غده

سیب زمینی برای افزایش غده به فسفر و برای افزایش حجم به پتاسیم نیاز دارد. به همین دلیل باید از کود های فسفر دار و کود های پتاسیم دار استفاده کرد.

روش اضافه کردن خاک

 

میزان نیاز سیب زمینی به درشت مغذی ها

درشت مغذی ها از جمله موادی هستند که تمام گیاهان به آن ها نیاز دارند.این مواد تاثیر مستقیم در رشد گیاه جوانه زنی سلامت گیاه و جلوگیری از بروز بیماری ها ان دارند. بنابراین روش و نحوه کوددهی سیب زمینی به این مواد در خاک بستگی دارد:

  • فسفر: این مادهه نقش اساسی در زیاد شدن تعداد غده ها در بوته سیب زمینی دارد.
  • پتاسیم: برای درشت شدن غده های سیب زمینی بسیار مناسب است. اما دقت داشته باشد از انجایی که جذب این ماده در خاک بسیار راحت است پتاسیم زیاد در خاک باعث سبک شدن بافت خاک می شود.
  • نیتروژن: نیتروزن نیز مانند پتاسیم برای درشت شدن اندازه و کیفیت سیب زمینی بسیار موثر است. اما میزان جذب آن نسبت به پتاسیم بالاتر است.
  • گوگرد: یکی از عناصر ماکرو مورد نیاز در گیاهان و مخصوصا سیب زمینی است. این ماده باعث جلوگیری از بیماری ها در گیاه می شود.

 

نکته :روش محلول پاشی روش بسیار خوبی برای تقویت گیاه سیب زمینی است. این روش بعد از غده ریزی باعث می شود تا انتقال مواد به سمت غده افزایش پیدا کند. با اعمال این روش عملکرد گیاه افزایش پیدا می کند و باعث درشت شدن غده های سیب زمینی می شود. در اخر شما میتوانید روشهای چگونگی کاشت خیار چنبر را آموزش ببینید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *