تکثیر و پرورش آدنیوم

نگه داری از آدنیوم در خانه های اپارتمانی محبوبیت زیادی دارد. در این مطلب به آموزش کاشت و پرورش گل آدنیوم و نیز نحوه تکثیر آدنیوم می پردازیم.

گیاه آدنیوم قابل کشت در باغچه و گلدان می باشد. این گیاه از گیاهان زیبای آپارتمانی به حساب می آید. این گیاه از نظر شکل ظاهری دارای گل های درشت و جذابی از نوع رز صحرایی می باشد. تکثیر و هرس آدنیوم به مقدمات و نکاتی نیاز دارد که در ادامه روش های های نگه داری و پرورش آن را شرح خواهیم داد.

روش تکثیر و هرس آدنیوم

بریدن شاخه های آدنیوم

تکثیر گیاه آدنیوم

آدنیوم نیز مانند تکثیر شفلرا در روش قلمه زدن موفق تر است. برای انتخاب قلمه، ساقه های ۱۲ سانتی متری را در نظر داشته باشید. این قلمه ها از نظر ضخامت به اندازه یک مداد هستند و از نظر طولی به ۱۲ سانتی متر می رسند. برای کاشت آدنیوم از مخلوط پیت ماس و پرلایت کمک بگیرید. این گلدان باید از سه قسمت پرلایت و یک قسمت پیت ماس تشکیل شده باشد. اگر پرلیت خالص برای ترکیب در اختیار ندارید، می توانید از کوکوپیت کوبیده شده با پرلیت استفاده کنید. این مخلوط رطوبت را به راحتی در بافت خود نگه می دارد و به همین دلیل بستر مناسبی برای کاشت آدنیوم فراهم می کند. زمانی که بستر اولیه خاک را آماده کردید، خاک را آبیاری کنید. این مسئله باعث می شود رطوبت کافی برای خاک ایجاد شود. گودال یا حفره ای به اندازه یک مداد تهیه و قلمه را در این گودال بگذارید. آن گاه اطراف قلمه را کمی با خاک سفت کنید. توجه داشته باشید برای پرورش آدنیوم باید یک سوم قلمه را در خاک بگذارید و دو سوم آن از خاک بیرون باشد.

هرس آدنیوم

آبیاری گیاه آدنیوم بعد از خشک شدن خاک صورت می گیرد. برای انجام آبیاری باید از آب پاش استفاده کنید. این کار مانع از بین رفتن بافت ساقه های گیاه می شود. این گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. برای جوانه زدن گیاه، باید آن را در مکانی با نور زیاد اما به شکل غیر مستقیم بگذارید. برای اینکه بتوانید روند جوانه زدن گیاه را سرعت ببخشید، باید از یک پلاستیک شفاف بر روی قلمه استفاده کنید. این شرایط گلخانه ای رطوبت لازم برای جوانه زدن را در اختیار گیاه می گذارد و مانع از دست دادن رطوبت می شود. آدنیوم در زمان ۱۰ هفته ریشه دار می شود.

کشت آدنیوم با بذر

بذر انتخابی شما برای کاشت، باید زمانی که غلاف ها رسیده می شوند، چیده شود و مورد استفاده قرار بگیرد. طی کردن دوران رشد به شکل کامل از شرایط اصلی برای پدید آمدن گیاه می باشد(از بذر خام برای کاشت استفاده نکنید).

مراحل کاشت آدنیوم

بذرها را به مدت ۲ یا ۳ ساعت در ظرف آب بگذارید. آن گاه مخلوطی از شن و پرلیت تهیه و آماده کنید. همان طور که متوجه شدید در روش کاشت بذر به جای پیت ماس از شن استتفاده می کنیم. چون شن دارای منافذ کافی برای زهکشی آب است و سبب رشد بهتر بذرها خواهد شد. بعد از خیس شدن بذرها در آب به مدت ۲ یا ۳ ساعت، آن ها را برای کشت در عمق ۱۰ سانتی متری آماده کنید. بذرهای خیس شده را با فواصل ۳ سانتی متری  در کنار هم قرار دهید و آن گاه با مخلوطی از خاک سبک تهیه شده روی آن را پر کنید.

کاشت آدنیوم

آموزش هرس آدنیوم

هرس آدنیوم مانند بسیاری از گیاهان مورد اهمیت است و قابل حذف کردن نیست. هرس آدنیوم به دلایل مختلفی چون جدا کردن شاخه های بریده شده، حفظ  نمای ظاهری و فرم گیاه و ایجاد کردن شرایط گلدهی انجام می شود.

نحوه هرس کردن آدنیوم

هرس کردن آدنیوم را در اواخر فصل زمستان و یا اوایل بهار انجام می دهند. پس از مدتی گیاه آدنیوم به شکل علفی و نامرتب رشد خواهد کرد. بریدن شاخه های اضافی آدنیوم زمانی انجام می شود که گیاه به صورت تک شاخه و بدون سرزنی رشد کرده است. با چنین ترتیب رشدی قطعاً نیاز به هرس خواهد داشت.

روش سر زنی کردن آدنیوم

برای هرس کردن آدنیوم باید ساقه آن را تا نیمه نگه دارید و بقیه را بزنید. با هرس آدنیوم شرایط لازم برای زیبا و متراکم شدن گیاه فراهم خواهد شد و گیاه از این پس چند شاخه رشد می کند.

در فصل زمستان می توانید گیاه را در گلخانه یا فضای منزل نگه دارید. با این کار شرایط خواب زمستانی برای گیاه فراهم نخواهد شد. ضمن اینکه گیاه با شدت کمتر به رشد خود ادامه خواهد داد. این رشد کم در فصل زمستان می تواند منجر به پوسیدگی شود. امیدواریم با نکات ارائه شده در زمینه تکثیر و هرس آدنیوم بتوانید این گیاه را به شکل متفاوتی در منزل پرورش دهید. در صورت علاقه مندی می توانید با کلیک بر روی لینک با روش هرس درخت سیب نیز آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *