پرورش انبه با برقراری شرایط لازم در محیط منزل به شکل مطلوب امکان پذیر است. ضمن اینکه با مراقبت های پی درپی می توان این گیاه را تا مرحله میوه دادن هدایت کرد. برای آشنایی با کاشت انبه در منزل ما را در سایت سبزانه دنبال بفرمایید.
پرورش میوه یکی از تفریحات مناسب برای کسانی است که علاقه زیادی به باغبانی دارند. بسیاری از میوه ها اگر چه در شرایط محیط بیرونی منزل قادر به رشد هستند اما در شرایط مصنوعی منزل واکنش خوبی نشان می دهند. پرورش انبه با این شرایط گلدانی به راحتی آمیخته و عجین می شود.
تمام گیاهان به امکانات رشد خود وابستگی دارند و نسبت به تغییرات آن ها واکنش نشان می دهند. شاید برای بسیاری از ما پیش آمده باشد که در حین خوردن انبه و دیدن هسته آن، به فکر پرورش آن در محیط منزل یا باغچه افتاده باشیم. مردمان جنوب برای کشت و پرورش انبه شرایط ایده ال تری دارند. این میوه شرایط ایده آل خود را در مناطق حاره می یابد. از این رو تنها در بخش هایی از جنوب کشورمان کشت می شود. این شرایط در معدود مناطقی از ایران فراهم است. در واقع کشت انبه در گلدان با شبیه سازی این مناطق در منزل صورت می گیرد.
اول از همه باید اعتراف کنیم که این میوه برای رسیدن به مرحله ثمردهی، پروسه طولانی ۵ یا ۸ ساله را طی می کند. بنابراین اگر صبر کافی برای ثمردهی این درخت را ندارید، بهتر است از پرورش انبه صرف نظر کنید.
کاشت درخت انبه
اگر بذر انبه برای جوانه زدن، گرمای لازم را دریافت کرده باشد، بعد از یک یا دو هفته شاهد جوانه آن خواهید بود.
شرایط ایده آل برای پرورش انبه
نور: یکی از عناصر مهم و حیاتی برای رشد انبه، نور است. این عامل باید همیشه در دسترس باشد.
خاک: انبه در انتخاب خاک خیلی مشکل پسند نیست و در اغلب خاک ها به بار می نشیند اما خاک ایده آل برای پرورش انبه خاکی با ترکیب کوکوپیت و پرلیت (۴۰ درصد)، خاک برگ، پیت ماس(۲۰ درصد) و خاک معمولی می باشد.
آفات:شته و کنه بزرگ ترین و خطرناک ترین دشمن گیاه انبه می باشند. با دیدن اولین نمونه از آن ها اقدامات لازم برای از بین بردن و ریشه کنی را انجام دهید.
آبیاری: این گیاه با توجه به رشد در اقلیم حاره ای، با تناوب دوران مرطوب و خشک سازگاری دارد. از این رو تا زمان خشک نشدن سطح خاک، آبیاری را انجام ندهید. برای آبیاری نظم و ترتیب را رعایت کنید. رطوبت در دوران جوانه زنی بذر انبه، ضروری می باشد.
کوددهی: کوددهی برای درختی مانند انبه لازم است هر ماه یک بار انجام شود. مخصوصاً اگر درصدد رساندن این درخت به ثمردهی هستید. کوددهی را در تمام سال حتی در فصل زمستان انجام دهید.
توجه داشته باشید که این گیاه برای رسیدن به وضعیت باردهی مدت زمان زیادی بین ۵ تا ۸ سال را احتیاج دارد. ضمن اینکه در طی این سال ها، نباید از انبه غافل بود و باید رسیدگی های لازم را برای آن انجام داد.
در پایان از اینکه با روش پرورش و کاشت انبه در گلدان و باغچه همراه با ما بودید، سپاس گذاریم. انبه در بسیاری از محصولات بهداشتی، آرایشی و … به کار می رود. به همین خاطر از آن به عنوان یک میوه متفاوت و ارزشمند یاد می شود. ضمن اینکه کاشت انبه در منزل جنبه زینتی دارد و می تواند محیط زیبایی را در منزل برای شما به وجود آورد.