تفاله چای یکی از بهترین کودهایی می باشد که با گذشت زمان به تدریج تجزیه شده و مواد مغذی مورد نیاز را در اختیار گیاهان قرار می دهد به همین خاطر تهیه کود از تفاله چای گزینه بسیار مناسبی برای رشد و تقویت گیاهان آپارتمانی می باشد.
یکی از انواع کودهای خانگی که گزینه بسیار مناسب و کم هزینه ای بوده و به راحتی قابل دسترس می باشد کود تفاله چای است که دارای مزایا و ویژگی های فراوانی بوده و در واقع به نوعی باعث تقویت خاک می شود، در همین زمینه قصد داریم در این مطلب شما عزیزان را با نحوه تهیه کود از تفاله چای آشنا کنیم.
نحوه تهیه کود از تفاله چای
در صورتی که تمایل دارید به جای استفاده از کودهای شیمیایی و مضر از کودهای سالم و تاثیر گذاری بر روی رشد گیاهان استفاده نمایید بهترین مورد تهیه کود از تفاله چای می باشد که دارای فواید بسیار زیادی می باشد. چای در واقع دارای مقادیر زیادی کافئین، تیانین و آنتی اکسیدان در برگ های خود می باشد.
چای محبوبترین نوشیدنی گرم و تلخ در کشورهای شرقی به شمار می آید که از مزایای گوناگونی برخوردار بوده و از جمله آن ها می توان به خاصیت ضدباکتریایی آن اشاره داشت که همچون یک آفت کش برای خاک عمل کرده و از این طریق گیاه را نسبت به سموم شیمیایی بی نیاز می کند.
تفاله چای در واقع یک نوع کود سازگار با محیط زیست بوده که کاملا بی ضرر بوده و با گذشت زمان به یک خاک سالم تبدیل می شود که برای رشد گل و گیاه مفید و موثر می باشد و باعث شفافیت برگ های گیاهان شده و کنتراست رنگ در آن ها بالاتر می برد.
تاثیرات مثبت تفاله چای بر رشد گیاه
به منظور حفاظت از محیط زیست و کاهش میزان زباله های تولیدی بهترین راهکار استفاده مجدد از مواد بازیافتی می باشد. یکی از چیزهایی که ما ایرانیان همیشه استفاده فراوانی از آن داریم چای می باشد. شما می توانید به جای دور ریختن تفاله چای از آن استفاده مفیدی داشته باشید و به عنوان یک کود سالم از آن بهره ببرید و با استفاده از آن باعث بهبودی رشد گیاهان شوید. در ادامه برای آشنایی شما عزیزان به فواید این کود می پردازیم.
افزایش مواد مغذی خاک و بهسازی آن :
چای و برگ های تازه آن دارای مواد مغذی و اسید تانیک است که با اضافه نمودن آن به خاک محیطی حاصلخیز را برای گیاهان آپارتمانی و باغچه فراهم می کند. تفاله چای در واقع یک ماده آلی است که با بهبود کیفیت خاک میزان فعالیت کرم های خاکی و دیگر میکرو ارگانیسم های مفید را افزایش می دهد. همچنین این ماده از طریق بهبود اکسیژن رسانی موجب بوجود آمدن یک سیستم ریشه قوی تر برای گیاهان خواهد شد. با توجه به این که گیاهان با استفاده از ریشه خود آب و مواد مغذی مورد نیاز را جذب می کنند در نتیجه از این طریق گیاهانی سالم تر و شاداب تر خواهید داشت.
کود طبیعی می تواند یکی از روش های جلوگیری و درمان پژمردگی برگ های گیاهان باشد. برای رفع پژمردگی برگ ها استفاده از کود ضروری است. البته توجه داشته باشید که در این کار اغراق نکنید.
تنظیم نمودن pH خاک :
توجه به این نکته ضروری است که تمامی گیاهان در زمان افزودن چای به شکل مستقیم و یا به صورت کمپوست نسبت به آن پاسخ مثبتی نمی دهند. اسید تانیک موجود در چای با تجزیه نمودن آب باران به آب شیرین موجب کاهش PH و میزان اسیدیته خاک می گردد. این موضوع برای گیاهانی که خاک قلیایی یا خنثی دوست دارند مناسب نمی باشد و تنها برای گیاهان علاقه مند به اسیدته همچون سرخس مناسب می باشد. گل های جعفری نیز از گیاهان اسید دوست هستند. برای این دسته از گیاهان می توانید از این کود استفاده کنید.برای بدست آوردن خاک اسیدی یا بازی مورد پسند گیاه در آغاز باید گیاه خود را شناخته و بعد با استفاده از راهکارهای خانگی میزان PH خاک را تنظیم نمایید.
استفاده نمودن از چای سبز و کمپوست آن :
در صورتی که تمایل دارید از برگ گیاه چای به عنوان کود استفاده نمایید به منظور این کار باید برگ های سست گیاه را به طور مستقیم داخل خاک بگذارید. چنانچه می خواهید از چای کیسه ای به منظور انجام این کار استفاده نمایید در ابتدا باید پوشش پلاستیکی آن را جدا نموده و بعد تفاله را بر روی خاک بریزید.
در صورتی که تمایل دارید تفاله های چای را به گیاهان و سبزیجات باغی خود بیفزایید باید این عمل را به شکل غیر مستقیم با استفاده از کمپوست آلی انجام دهید. اضافه کردن تفاله چای به صورت مستقیم به خاک باغ درختان میوه در طول دوره های رشد امکان دارد تعادل pH باغ را دچار اختلال نماید و یا این که بر روی طعم محصولات تاثیر بگذارد.
چگونگی بدست آوردن کود از تفاله چای
برای تهیه کود از تفاله چای می توانید از چای کیسه ای یا خود تفاله چای به شکل مستقیم استفاده نمایید. نکته ای که باید در هنگام استفاده از چای کیسه ای در نظر داشته باشید این است که در ابتدا باید اطمینان داشته باشید که کیسه چای تجزیه پذیر بوده باشد زیرا پوشش بعضی از انواع چای کیسه ای امکان دارد از پلی پروپیلن درست شده باشد که در واقع تجزیه پذیر نمی باشد.
بدین ترتیب باید ابتدا کیسه چای را باز نموده و محتویات چای آن را خارج نمایید و بعد کیسه را درون سطل زباله قرار دهید. اگر اطمینان ندارید پوسته چای کیسه ای از مواد تجزیه پذیر درست شده یا نه می توانید آن را درون ظرف کمپوست بریزید و بعدا اگر مشاهده نمودید پوشش آن قابل تجزیه نمی باشد آن ها را جدا نمایید. اگر پوشش چای کیسه ای غیر قابل تجزیه باشد کرم ها و دیگر میکروارگانیسم ها نمی توانند آن را همچون مواد دیگر تجزیه نمایید. کیسه هایی که از کاغذ، ابریشم و یا پارچه درست شده برای تهیه کمپوست مناسب می باشند و احتیاجی به باز نمودن آن ها و جدا کردن پوسته نمی باشد.
برای استفاده نمودن از تفاله چای به شکل مستقیم می توانید آن را پای گیاه بریزید تا بدین صورت از مواد مغذی آن استفاده نماید و یا این که می توانید آن را با خاک گیاه ترکیب نموده تا راحت تر و بهتر بتواند از مواد مغذی موجود در تفاله چای استفاده نماید و بدین ترتیب تاثیر تفاله چای بر رشد گیاهان را ببینید.
نکات مهم و کلیدی :
- پیش از افزودن چای به زمین کشاورزی و یا باغ و باغچه هر گونه فلزی را از کیسه چای خود جداسازی نمایید.
- استفاده نمودن از یک چای که دو مرتبه دم شده است کاملا بیهوده بوده و هیچ نوع مواد مغذی به خاک موردنظر اضافه نخواهد کرد.
- باید حتما صبر کنید تا چای به طور کامل خنک گردد و بعد آن را مورد استفاده قرار دهید تا به این صورت از شوک یا سوزاندن گیاهان خودداری شود.
در مطلب ارائه شده با نحوه تهیه کود از تفاله چای و مزایای آن به طور کامل آشنا شدید و امیدواریم از مطالعه این مطلب بیان شده نهایت استفاده را برده باشید.